Foto: Robbin NorgrenFoto: Robbin Norgren
 Foto: Robbin Norgren
Foto: Michael BerggrenFoto: Michael Berggren
 Foto: Michael Berggren
Foto: Johanna LundbergFoto: Johanna Lundberg
 Foto: Johanna Lundberg

Johanssons svar: "Det är ren bullshit"

Publicerad

Byron Ritchie riktade hårt kritik mot Maxim Lapierre efter att han lämnat Modo. Samtidigt försvarade Ritchie tränaren Andreas Johansson - som också är hans svåger.

Flera personer menade då att Ritchie gick Johansson ärenden, men tränaren avfärdar kritiken.

– Det är ju ren bullshit, säger Johansson i SportExpressens SHL-sändning Hockeylive.

Efter att Maxim Lapierre lämnat Modo gick Byron Ritchie till hård attack mot sin före detta lagkamrat.

– Enligt mig lämnar man inte ett lag på det sättet, det är att stampa på Modo Hockey. Om det är den attityd han har så är det bästa att han är borta, sa han då.

När Modotränaren Andreas Johansson gästade SportExpressens SHL-sändning Hockeylive under torsdagen fick han frågor om Byrons uttalande.

Johansson: "Jag blev väldigt förvånad"

Johansson menar att han blev förvånad - men berömmer samtidigt Ritchie för att han står upp för klubben.

– Byron gör det han tycker är bäst för Modo i alla sina uttalanden och det är självklart väldigt starkt när en spelare gör det. Och det är väldigt ovanligt. Jag blev också väldigt förvånad när jag fick höra det. Men vi alla respekterar Byron för den han är och tror han att det är rätt väg att gå så har vi fullt förtroende för honom, säger han.

I sitt uttalande försvarade Ritchie även Modos tränare, som han tyckte har fått oförtjänt mycket kritik. Flera personer menade då att Ritchie gjorde det för att han är gift med Johanssons syster.

Johansson: "Det är bullshit"

Men tränaren avfärdar kritiken.

– När det gäller Byron så har ju han bara spelat ett år förut, och det var ju när jag var assisterande tränare. Och det dras ju kopplingar till det, att han är gift med min syster och att det skulle ha någonting med det här att göra. Men det är ju ren bullshit, säger Johansson.

Johansson menar också att det är viktigt att ha spelare som står upp för laget och klubben.

– När man håller på med det här så blir man en familj. Och den känslan måste man ha och då måste man backa varandra och hålla varandras ryggar, för det finns många som vill slå undan benen för en, säger han.

– Och i det här laget, i den här gruppen och i den här ledningen så känner jag verkligen att vi har den, trots resultatet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag