Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Johannes Salomonsson historisk målskytt – Oskarshamn slog Leksand

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Johannes Salmonsson skrev in sig i historieböckerna. 

Med sitt 1-0-mål hemma mot Leksand blev han Oskarshamns första målskytt i ett SHL-slutspel. 

För första gången i klubbens historia spelades det SHL-slutspelshockey i Oskarshamn då Leksand kom på besök i det första åttondelsfinalen. 

Salomonsson historisk 

Matchen var länge mållös och det dröjde till slutet av den andra perioden innan det första målet kom.

36-årige Johannes Salomonsson högg på en retur framför mål och på tennismanér slog han in pucken bakom Kasimir Kaskisuo till matchens första mål.

Med det blev han klubbens första målskytt i ett SHL-slutspel någonsin. 

– Det är kul. Det är bra drag i ladan men jag tycker inte riktigt att det är slutspelshockey vi måste upp med energin, säger Salmonsson i C More. 

Tredjeperioden var endast 41 sekunder gammal innan ledningen dubblades genom skyttekungen Patrik Karlkvist.  

Jon Knuts såg sedan ut att ta Leksand tillbaka in i matchen då han styrde in reduceringen men målet dömdes bort för hög klubba. 

Med två minuter och 56 sekunder tog Leksand ut målvakten, tre sekunder senare låg pucken i dalmasarnas mål efter att Kim Rosdahl påpassligt stulit pucken i egen zon. 

– Jag tycker att vi har steppat upp sedan sista halvan av säsongen och sedan tar vi med oss det in, jättebra faktiskt, säger Karlkvist i C More. 

Matchen slutade 3-1 efter att Leksand fått in en sen reduceringspuck. Det innebär att Oskarshamn tar ledningen i matchserien med 1-0. Smålänningarna kan därmed säkra en plats i SHL:s kvartsfinaler då lagen möts igen på måndag, då i Leksand.