Johannes Kinnvall återvänder till Brynäs

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Brynäs har slutligen presenterat sin stora återvändare på backsidan till den kommande säsongen.

24-årige Johannes Kinnvall är klar för Gävleklubben efter fem år utanför kommunens gränser.

– I slutändan var det ett enkelt beslut att ta säger Johannes Kinnvall.

Efter SM-silvret 2017 så stod det tidigt klart att den då 19-årige backen skulle lämna Brynäs för att utvecklas i allsvenska Timrå. Så blev det också och Kinnvall var med om att ta upp Timrå i SHL, där han blev kvar.

Men efter klubbens degradering redan säsongen efter så värvades Kinnvall av HV71, där han var under två säsonger, varav det sista året på lån från Calgary.

Tanken var att Kinnvall, som utvecklats till en toppback, då skulle slå sig in i Calgary. Så blev dock inte fallet. Kinnvall har hela säsongen spelat för Stockton, och i mars kunde SportExpressen avslöja att han skulle vända hem till Gävle och Brynäs för att skriva på ett längre kontrakt än snabb återkomst på ett år.

Nu bekräftar klubben att det blir en återkomst.

Johannes Kinnvall återvänder till Brynäs

Johannes Kinnvall har skrivit på ett tvåårskontrakt med Brynäs.

– Det kändes verkligen som att Brynäs ville att jag skulle komma hem, vilket såklart är smickrande. I slutändan var det ett enkelt beslut att ta, säger Johannes Kinnvall.

– Johannes är en brynäsare i grunden. En ödmjuk kille och en uppskattad lagkamrat och person. Han är en spelskicklig back som trots sin unga ålder har hunnit samla på sig mycket erfarenhet. Han är duktig på att hitta lösningar i spelet och är ständigt ett offensivt hot från sin backplats, säger Brynäs sportchef Johan Alcén.

TV: HV71 är tillbaka i SHL