Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Johannes Johannesen är klar för spel med Rögle 23/24

Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN

Johannes Johannesen har bestämt sig.

Enligt uppgifter till Expressen har Morabacken med flera VM för Norge på sitt cv bestämt sig för spel med Rögle.

Redan inför den här säsongen var han på väg att välja spel i SHL, men valde då att gå från Västervik till Mora, och fortsätta sin utveckling.

Johannesen kom till Sverige redan som 19-åring, och Frölunda. Men var då inte redo för SHL. Sedan har han gått en lång väg via spel hemma i Stavanger och den tyska ligan, innan han till slut hamnade i Västervik.

För ett par dagar sedan berättade Aftonbladet om att det fanns ett stort intresse för Johannesen och hans backkollega i Mora, Olle Strandell.

Enligt flera olika uppgiftslämnare har Johannesen skrivit på för Rögle.

Flera spelare lämnar Mora för SHL

Han är bara en av flera spelare i Moras succélag, som väljer att flytta vidare till SHL. Expressen har sedan tidigare rapporterat att Anton Heikkinen är överens med Skellefteå, och att Axel Sundberg väljer spel med Örebro.

Nu tappar man även en back, i Johannes Johannesen.

Men det finns ytterligare fler spelare i laget som kan vara på glid. Måns Carlsson är en annan, och Olle Strandells utveckling har imponerat på SHL-sportcheferna. Oskarshamn är en av klubbarna som kollat upp honom som en potentiell backvärvning.

Poängmaskinerna, och veteranerna Johan Persson och Daniel Ljunggren har ännu inte bestämt sig om sin framtid.