Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Johan Larsson återvänder till Brynäs

Johan Larsson.
Foto: USA TODAY Network / TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY Network / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Brynäs har varit på jakt efter en forward en längre tid.

Nu kan SportExpressen avslöja att klubben nått en överenskommelse med NHL-spelaren Johan Larsson.

Brynäs guldhjälte från 2012 har skrivit på ett treårskontrakt och om inget oförutsett inträffar kommer han att presenteras i slutet av veckan.

Gefle Dagblad har under eftermiddagen publicerat uppgifter på att han slutförhandlar med klubben.

– Det är en drömspelare för oss, och det har vi sagt hela tiden. Men ingen är klar för oss, säger Johan Alcén, Brynäs sportchef.

I tio års tid har Johan Larsson, 30, spelat i världens bästa hockeyliga NHL. Han lämnade Sverige efter ett starkt 2012 där han vann både SM-guld med Brynäs och fick lyfta JVM-bucklan som kapten för Juniorkronorna.

Under det senaste decenniet har han spelat för klubbar som Minnesota, Buffalo, Arizona och nu senast Washington Capitals, som han trejdades till i vintras. Under sin karriär har han spelat 488 matcher och producerat 132 poäng i NHL.

Utlandsklausul i kontraktet

Enligt SportExpressens uppgifter blir det däremot ingen fortsättning i Nordamerika för Johan Larsson. Han ska vara överens med Brynäs om ett treårskontrakt.

Avtalet innehåller en out för spel utomlands, men Gävlelagets förhoppning är givetvis att Larsson ska vara avtalet troget till 2025.

Om inget oförutsett sker kommer Brynäs presentera Johan Larsson i slutet av veckan. I sådana fall blir inte bara Brynäs utan hela SHL en profil rikare.

Johan Alcén är fåordig när han konfroteras med uppgifterna.

– Ingen är klar för oss. Men Johan Larsson, precis som Calle Järnkrok och alla andra, är drömspelare för oss, det sticker vi inte under stol med, säger Alcén.

SportExpressen har försökt kontakta Johan Larsson utan framgång.