Johan Davidsson blir nu assisterande sportchef.
Johan Davidsson blir nu assisterande sportchef.

Johan Davidssons spelarkarriär är över

Publicerad

Johan Davidsson avslutar sin karriär.

HV 71-ikonen, med fyra SM-guld med klubben, kommer nu att gå in i rollen som assisterande sportchef i stället.

– Jag är oerhört glad för den här möjligheten, säger han i ett pressmeddelande.

Johan Davidsson spelade inte en enda match med HV 71 den här säsongen.

38-åringen skadade knät svårt under sommaren, tvingades till ett längre avbrott från ishockeyn, men hade länge hoppet att han skulle kunna komma tillbaka.

Det blev aldrig så.

Och nu väljer Davidsson att lägga skridskorna på hyllan.

Den förra HV 71-lagkaptenen kommer nu i stället att gå in i rollen som assisterande sportchef.

– Jag är oerhört glad för att den här möjligheten har dykt upp just nu. En härlig utmaning efter många år på isen, att få bidra till föreningen jag älskar, säger Johan Davidsson.

"Betyder väldigt mycket"

Peter Ekelund blir ny general manager i HV 71, som stuvar om ordentligt i organisationen.

Fredrik Stillman avgår som sportchef och Johan Hult tar över den rollen.

Peter Eklund, som är klubbdirektör, är glad att Davidsson stannar kvar inom föreningen.

– Johan betyder väldigt mycket för HV 71. Det är oerhört glädjande att han vill gå in i rollen som assisterande sportchef. Hans roll är tydlig då han kommer att jobba med lagbygge, spelarrekrytering, avlasta på administrativa sidan samt vara ett stöd åt sportchefen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag