Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johan Backlund är klar för SHL-klubben

Foto: Stefan Persson / Bildbyrån
Foto: Axel Öberg

SHL-ledarna Skellefteå AIK förstärker inför SM-slutspelet.

Målvakten Johan Backlund är enligt uppgift klar för klubben och ska ha skrivit på ett kontrakt över denna och nästa säsong.

VM-meriterade målvakten Johan Backlund, 34, har varit utan klubb sedan han lämnade Slovan Bratislava i KHL efter förra säsongen. Han har tränat på is hemma i Skellefteå och nu ska det vara klart att han återvänder till sin moderklubb som han senast spelade för 2003.

Backlunds kontrakt med Skellefteå

Kontraktet med Skellefteå AIK gäller enligt SportExpressens uppgifter för återstoden av denna säsong, med förlängning över nästa. Ingen av Skellefteås nuvarande målvakter, Markus Svensson och Erik Hanses, har kontrakt för kommande säsong.

Johan Backlund har en lång meritlista, som även innehåller en match med NHL-klubben Philadelphia Flyers vars organisation han tillhörde mellan 2009 och 2012 innan han fortsatte till den finska toppklubben Kärpät där han spelade en och en halv säsong mellan 2012 och 2013. I SHL har Backlund spelat för Leksand och Timrå. Under hösten kopplades han ihop med SHL-konkurrenten Modo.

Backlunds KHL- och VM-meriter

De två senaste säsongerna har han spelat i KHL för ryska Vitjaz Podolsk och slovakiska Slovan Bratislava. Våren 2007 spelade han VM med Tre Kronor i Ryssland.

SportExpressen söker Johan Backlund och Skellefteå AIK för en kommentar.