Johan Alcén jublar – men pucken tog aldrig i nätet. Foto: C MoreJohan Alcén jublar – men pucken tog aldrig i nätet. Foto: C More
Johan Alcén jublar – men pucken tog aldrig i nätet. Foto: C More
Johan Alcén. Foto: Jan DüsingJohan Alcén. Foto: Jan Düsing
Johan Alcén. Foto: Jan Düsing

Johan Alcén firade – men domaren friade

Publicerad

Johan Alcén firade vilt efter att ha avfyrat ett skott mot LHC-målet.

Problemet?

Pucken tog i stolpen.

– Han är toksäker på att han har gjort mål, säger kommentatorn Åke Unger i C More.

Linköping fick chansen i powerplay borta mot Brynäs.

Men det var hemmalaget som skapade det vassaste läget då Johan Alcén snappade upp pucken i offensiv zon och kom helt ren med målvakten Marcus Högberg.

Alcén placerade pucken till höger om Högbergs axel och firade det som han trodde var ett 1-0-mål.

– De får chansen i numerärt underläge och det är mål signalerar Alcén, men domaren visar annat. Han är toksäker på att han gör mål, det borde väl bli videogranskning här, säger kommentatorn Åke Unger i C Mores sändning.

Men domarna ringde aldrig på "målet". Reprisbilderna visade tydligt att pucken träffade i stolpen.

 

Brynäs vann matchen med 3-2.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag