Joel Lundqvist. Foto: Nils Jakobsson
Joel Lundqvist.  Foto: Nils Jakobsson

Joel Lundqvist klar för Frölunda

Publicerad
Uppdaterad
19 juni avslöjade SPORT-Expressen att Joel Lundqvist var överens om ett sexårskontrakt med Frölunda - men då ville han avvakta en månad och se över intresset från NHL.
Nu har han gjort sitt val.
- Joel är klar för Frölunda, han skulle skriva på kontraktet i går, men det är semestertider och jag vet inte riktigt om han hunnit göra det ännu, säger agenten Lars Cederström.
Frölunda har länge väntat på ett besked från den NHL–meriterade centerforwarden Joel Lundqvist.
Redan 19 juni avslöjade SPORT–Expressen att Frölunda var överens om ett unikt sexårskontrakt med Lundqvist – men då var 27–åringen inte redo att skriva under kontraktet.

"Är klar för Frölunda"

I stället ville han avvakta och se om något attraktivt erbjudande från NHL dök upp.
Nu har han gjort sitt val – nästa år spelar Lundqvist i elitserien igen efter tre säsonger i Nordamerika.
– Joel är klar för Frölunda. Han skulle skriva på kontraktet i går, men det är semestertider och jag vet inte riktigt om han hunnit göra det ännu, säger agenten Lars Cederström.
– Kontraktet är på sex år, med en klausul efter varje säsong, säger Cederström.
En viktig pusselbit är på plats i Frölundas lagbygge.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag