Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Krisdraget vände matchen mot KHK

Foto: SUVAD MRKONJIC / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / TT NYHETSBYRÅN

KARLSKRONA. Gammal är äldst.

Fjolårets poängkung Joakim Lindström, 33, fick sista ordet med två läckra dragskott när Skellefteå på bara drygt fem minuter vände och vann en tuff bortapremiär.

Karlskronas storväxta och backar och pigga ungdomskedja med Henrik Törnqvist, Joseph Jonsson och Carl Persson hade fram till dess snurrat friskt med ett trögfotat Skellefteå.

22-årige Persson gav KHK ledningen redan i slutet av den första perioden, efter en läcker Gretzkypassning från tonåringen Jonsson.

– De är också klart bättre än oss i andra, det är alltid lite nervöst med premiär och tar en stund att komma i gång. Vi ska vara glada att vi inte åker på fler mål då, menar Joakim Lindström. 

"Bra att stuva om"

Inför den sista perioden var så äntligen veteranen Joakim Lindström tillbaka med de gamla lekkamraterna Oscar Möller och Pär Lindholm. Något som vi under årens lopp har lärt oss mer eller mindre borgar för målgaranti.

– Vi bytte tillbaka där, ibland kan det vara bra att stuva om lite bara för att få någonting att hända, säger Lindström anspråkslöst.

Den nygamla kedjetrion behövde inte mer än 45 sekunder tillsammans för att presentera sig. Lindström fick pucken på högerkanten, tog några skär in i banan och sprätte otagbart upp den i Johannes Jönssons högra kryss.

– Det var bara att ta pucken på mål. Jag hade en ramträff där i första bytet innan kvitteringen med, plötsligt stämmer det bara.

"Glad för varje mål"

Avgörande 2–1 efter 6.03 bar också målskyttens signum. En snabb liten sidledsförflyttning på Jönsson och Lindström nöp direkt till högt igen, strax över axeln.

– Man får vara glad för varje mål, de är otroligt svåra att göra i spel fem mot fem i den här ligan.

Nu blickar Joakim Lindström redan vidare mot nya mål – och nästa tuffa SHL-utmaning.

– Den ”riktiga” premiären, hemma mot Färjestad i Skellefteå Kraft Arena på torsdag.

Vad behöver ni förbättra till dess?

– Passningsspelet framför allt. Det tar alltid lite tid innan allt kuggar i så här i början av säsongen.

Bert Robertsson nöjd 

Tränare Bert Robertsson var nöjd med slutresultatet i en välspelad hockeymatch, samtidigt gav han Lindström hela äran:

– Vi möter ett svårspelat lag som gör saker konsekvent. Inför sista stuvade vi om lite grann för att få in lite mera energi i laget. Man försöker bara göra något som ruskar om, och Jocke har ju redan presenterat sig .