Foto: Olle Wande
 Foto: Olle Wande

Joacim Eriksson är överens med Canucks

Publicerad

Skellefteå fortsätter att tappa spelare till NHL.

Målvakten Joacim Ericsson blir näste man att testa lyckan.

– Joacim har bestämt sig för Vancouver och vi är överens om ett avtal, säger Joacim Erikssons agent Joakim Persson till Norran.

Oscar Lindberg och Petter Granberg var utlånade under förra säsongen och sticker nu till Nordamerika. Nyligen skrev Petter Emanuelsson kontrakt med San José Sharks - dessutom finns uttalat NHL-intresse för både lagkaptenen Jimmie Ericsson och poängkungen Bud Holloway.

Nu lämnar dessutom guldmålvakten Joacim Eriksson Skellefteå. Den Hedesunda-fostrade målvakten är överens med bröderna Sedins Vancouver om ett tvåårskontrakt.

– Ingenting är fortfarande klart, avtalet måste godkännas av NHL. Jag kan bara bekräfta att vi är överens om avtalet, säger agenten Joakim Persson till Norran.

Lånas inte ut

Joacim Eriksson draftades av Philadelphia Flyers 2008 men klubben släppte sina rättigheter till honom inför säsongen 2011/12. Efter en stark säsong där han bland annat gick obesegrad genom slutspelet (10 matcher med en räddningsprocent på 95,2) får han nu chansen i Nordamerika.

I Vancouver finns målvakterna Roberto Loungo, Cory Schneider och svenska Eddie Läck under kontrakt. Att 23-åringen lånas ut till Skellefteå är inte aktuellt.

– Joacim kommer att åka över och spela med Vancouver, säger Joakim Persson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag