Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Joacim Eriksson är överens med Canucks

Foto: Olle Wande

Skellefteå fortsätter att tappa spelare till NHL.

Målvakten Joacim Ericsson blir näste man att testa lyckan.

– Joacim har bestämt sig för Vancouver och vi är överens om ett avtal, säger Joacim Erikssons agent Joakim Persson till Norran.

Oscar Lindberg och Petter Granberg var utlånade under förra säsongen och sticker nu till Nordamerika. Nyligen skrev Petter Emanuelsson kontrakt med San José Sharks - dessutom finns uttalat NHL-intresse för både lagkaptenen Jimmie Ericsson och poängkungen Bud Holloway.

Nu lämnar dessutom guldmålvakten Joacim Eriksson Skellefteå. Den Hedesunda-fostrade målvakten är överens med bröderna Sedins Vancouver om ett tvåårskontrakt.

– Ingenting är fortfarande klart, avtalet måste godkännas av NHL. Jag kan bara bekräfta att vi är överens om avtalet, säger agenten Joakim Persson till Norran.

Lånas inte ut

Joacim Eriksson draftades av Philadelphia Flyers 2008 men klubben släppte sina rättigheter till honom inför säsongen 2011/12. Efter en stark säsong där han bland annat gick obesegrad genom slutspelet (10 matcher med en räddningsprocent på 95,2) får han nu chansen i Nordamerika.

I Vancouver finns målvakterna Roberto Loungo, Cory Schneider och svenska Eddie Läck under kontrakt. Att 23-åringen lånas ut till Skellefteå är inte aktuellt.

– Joacim kommer att åka över och spela med Vancouver, säger Joakim Persson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!