Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Jimmie Ericsson – om kritiken mot Skellefteå

Publicerad

SKELLEFTEÅ. Sju finaler de åtta senaste åren och två SM-guld från dem.

I kväll blev Skellefteå AIK återigen SM-finalister efter att ha slagit Djurgården.

Det efter en säsong som började tufft och där många dömt ut Skellefteå.

– Det viktiga är vad vi själva tror, och jag känner att vi har blivit bättre under hela säsongen, säger ikonen Jimmie Ericsson.

Jimmie Ericsson var halvvägs in på årets säsong inte ens med i Skellefteå AIK:s laguppställning. En skada höll honom borta från ishockeyn. 

Men mot jul skrev SHL-ikonen på ett kontrakt för SK Lejon i Hockeyettan över en match. Och efter det presenterades han som klar för återkomst till Skellefteå.

Drygt tre månader senare har han just tackat av publiken efter att Skellefteå säkrat ännu en finalplats när han stannar för att summera känslorna över det.

– När det börjar vara spel om guld så är den här publiken fantastisk på alla sätt, det är precis som vi i laget har gjort. När det behövts som mest har vi kommit upp som bäst. Det har publiken också, säger han och fortsätter om de många finalerna föreningen har nått de senaste åren:

– Föreningen jobbar efter vad man tror på och det har burit frukt två av gångerna och nu har vi chansen igen.

Möter Växjö Lakers i SM-finalen

Jimmie Ericsson fanns inte med när Växjö Lakers vann mot Skellefteå i finalen 2015. 

Men nu får han vara med i västerbottningarnas chans till revansch - mot seriesuveränen och den skyhöga guldfavoriten, Växjö.

Vad som gäller när man möter dem?

– Det handlar om att hela laget ska prestera och bidra med hårt jobb, följa våra riktlinjer och krydda det med individuella skills.

Vad förväntar du dig för typ av finalserie?

– Jag förväntar mig precis som mot Färjestad och nu Djurgården att det kommer bli en tajt matchserie där allt spelar roll för hur det blir i slutändan.

Vad blir viktigt för er när ni möter dem?

– Växjö spelar ganska liknande spel som Djurgården gör, de vill hålla den längs sargen och på snabbast sätt få ned pucken i vår zon. Vi har fått träna på det i sex matcher mot Djurgården så nu är det bara att fortsätta.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag