Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jimmie Ericsson – om kritiken mot Skellefteå

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: ERLAND SEGERSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

SKELLEFTEÅ. Sju finaler de åtta senaste åren och två SM-guld från dem.

I kväll blev Skellefteå AIK återigen SM-finalister efter att ha slagit Djurgården.

Det efter en säsong som började tufft och där många dömt ut Skellefteå.

– Det viktiga är vad vi själva tror, och jag känner att vi har blivit bättre under hela säsongen, säger ikonen Jimmie Ericsson.

Jimmie Ericsson var halvvägs in på årets säsong inte ens med i Skellefteå AIK:s laguppställning. En skada höll honom borta från ishockeyn. 

Men mot jul skrev SHL-ikonen på ett kontrakt för SK Lejon i Hockeyettan över en match. Och efter det presenterades han som klar för återkomst till Skellefteå.

Drygt tre månader senare har han just tackat av publiken efter att Skellefteå säkrat ännu en finalplats när han stannar för att summera känslorna över det.

– När det börjar vara spel om guld så är den här publiken fantastisk på alla sätt, det är precis som vi i laget har gjort. När det behövts som mest har vi kommit upp som bäst. Det har publiken också, säger han och fortsätter om de många finalerna föreningen har nått de senaste åren:

– Föreningen jobbar efter vad man tror på och det har burit frukt två av gångerna och nu har vi chansen igen.

Möter Växjö Lakers i SM-finalen

Jimmie Ericsson fanns inte med när Växjö Lakers vann mot Skellefteå i finalen 2015. 

Men nu får han vara med i västerbottningarnas chans till revansch - mot seriesuveränen och den skyhöga guldfavoriten, Växjö.

Vad som gäller när man möter dem?

– Det handlar om att hela laget ska prestera och bidra med hårt jobb, följa våra riktlinjer och krydda det med individuella skills.

Vad förväntar du dig för typ av finalserie?

– Jag förväntar mig precis som mot Färjestad och nu Djurgården att det kommer bli en tajt matchserie där allt spelar roll för hur det blir i slutändan.

Vad blir viktigt för er när ni möter dem?

– Växjö spelar ganska liknande spel som Djurgården gör, de vill hålla den längs sargen och på snabbast sätt få ned pucken i vår zon. Vi har fått träna på det i sex matcher mot Djurgården så nu är det bara att fortsätta.