Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jimmie Ericsson lämnar Skellefteå

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Det blir inget nytt kontrakt för Jimmie Ericsson i Skellefteå.

Klubb och spelare går skilda vägar efter att förhandlingarna gått i stå.

– Det är så klart jättetråkigt. Jag hade givetvis hoppats på att viljan att ha kvar mig skulle vara större än vad den visade sig vara. Min stolthet av vad jag kan prestera är högre än det erbjudande jag fått, säger Ericsson till Norran. 

Jimmie Ericsson är en av Skellefteå AIK:s mest profilerade spelare i modern tid. Han gjorde en bejublad comeback som 38-åring under slutspelet i vintras – där han bland annat stod för ett konstmål mot Djurgården.

Tanken var att Ericsson skulle förlänga med Skellefteå och stanna ytterligare en säsong. Men förhandlingarna gick inte som planerat. 

Ericsson blev missnöjd med villkoren som erbjöds och har nu beslutat sig för att bryta med SAIK. 

Jimmie Ericsson lämnar Skellefteå

– Lönen spelar roll, men den är långt ifrån prio ett. Problemet i det här fallet var att man inte värdesätter min kapacitet och vill ha mig i den roll som jag själv kan se mig i. Vi har helt enkelt haft olika syn på hur man ser på mig, säger Ericsson till Norran. 

– Micke (Lindgren) ska bygga ett lag och en trupp som han tror på och vill ha. Sen kanske jag har en annan syn på det. Jag hade gjort annorlunda om jag fått bestämma. Så visst är jag besviken, men jag är inte tjurig eller arg. I slutändan handlade det om att jag och Micke har olika syn på var jag ligger. Det är som det är.

Ericsson är märkbart besviken över hur sagan avslutades. 

– Det är så klart jättetråkigt. Jag hade givetvis hoppats på att viljan att ha kvar mig skulle vara större än vad den visade sig vara. Min stolthet av vad jag kan prestera är högre än det erbjudande jag fått.