Foto: Peter Holgersson
 Foto: Peter Holgersson

Jimmie Ericsson: "Jag förstår inte"

Publicerad

Jimmie Ericsson är ingen populär spelare bland fansen i Linköping.

I kväll fick han stöttning av Vita Hästens supportrar – men de fick ta av sig sina Hästen-tröjor i entrén för att bli insläppta i arenan.

– Jag förstår inte varför.. men det var kul att alla dök upp även om jag skulle uppskatta om vi hade kunnat bjuda på tre poäng, säger Ericsson.

Rivaliteten mellan Vita Hästen och Linköping finns där sedan långt tillbaka i tiden.

Jimmie Ericsson är därför ingen populär spelare i Saab arena, han har sina rötter i Norrköping tillsammans med brorsan Jonathan.

I matchen mellan LHC och Skellefteå (som slutade 5-2 till Linköping) bestämde sig en skara fans från Vita Hästen att dyka upp och stötta bortalagets supportrar.

– Jag visste om det. Nu har jag inte Facebook, Twitter, Instagram och sånt men jag fick veta av min bror som blev kontaktad av dem. Man tänkte se matchen och stödja Skellefteå och North Power för sina gamla hästar som är jag och Marcus Pettersson. Jämt när jag är här sjunger ju hemmafansen rätt mycket om Hästen så det var mer en rolig grej. Även om jag hade uppskattat om vi hade kunnat fixa tre poäng också, säger Ericsson.

"Jag såg dem"

Fansen från Vita Hästen dök upp i sina egna matchtröjor, men tvingades ta av sig tröjorna för att få komma in i arenan och ta plats bland Skellefteås supportrar.

– Jag fick höra det nu också samtidigt som dig, jag såg dom utan tröjor. Det var ju lite tråkigt, jag förstår inte varför, säger Ericsson.

Trots det extra stödet fick Skellefteå se sig besegrade av Linköping för andra gången på några veckor.

Och det jublades i arenan när Ericsson åkte ur för en diving i en närkamp med Daniel Rahimi.

– Det var min första, om jag inte minns fel. Jag hade fullt upp med Sebastian Karlsson och sedan kommer 48:an (Rahimi) ut mitt framför och jag flyger som en vante. Hur man kan få det till en diving är en annan saga, säger Ericsson.

Rahimi fick samtidigt två minuter interference i situationen.

Matchen innehöll en hel del heta känslor hos båda lagen.

– Vi hatar att förlora. Vi har inte på banan och försökte ta oss in i matchen på något sätt men nu lyckades vi inte med det, säger Skellefteåkaptenen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag