Foto: Peter HolgerssonFoto: Peter Holgersson
 Foto: Peter Holgersson
Foto: Ola WesterbergFoto: Ola Westerberg
 Foto: Ola Westerberg

Jimmie Ericsson: "Det är det värsta av allt"

Publicerad

I kväll är Skellefteås Jimmie Ericsson tillbaka på isen efter sin två matcher långa avstängning.

Nu ger han sin syn på disciplinnämndens beslut - och menar att det som känns jobbigast är att han anses vara en återfallsförbrytare.

– Det är det värsta av allt, säger han till Norran.

Skellefteås Jimmie Ericsson stängdes av två matcher för sin crosschecking mot Linköpings Chad Billins.

När Skellefteå gästar HV 71 i kväll är han tillbaka på isen, och i en intervju med Norran inför matchen gav Ericsson sina synpunkter på avstängningen.

– Det som känns jobbigt är att jag får en avstängning för något som inte ska vara avstängning, det är något som borde vara två minuter, och då blir jag kallad för återfallsförbrytare. Det ordet klingar riktigt dåligt i mina öron, säger han.

Ericsson: "Det är det värsta av allt"

Lagkaptenen menar att det just är att han anses vara en återfallsförbrytare som känns jobbigast.

– Det är det värsta av allt, säger han.

Enligt Ericsson är alla instanser i otakt med varandra, och han menar att det gör det svårt med konsekventa bedömningar.

– Jag säger inte att disciplinnämnden gör ett strålande jobb, men de har regler att förhålla sig till, så de ska inte lastas för allt. Det jag i stället eftersöker är att domare, situationsrum, DN och referensgrupp har samma regelbok och strävar efter samma sak och talar samma språk. Nu är alla instanserna i otakt med varandra, säger han.

Robertsson: "Kan bli vad som helst"

Och han får medhåll av tränaren Bert Robertsson.

Robertsson menar att spelarna måste kontrollera sig bättre och inte låta sig provoceras, samtidigt som han riktar kritik mot disciplinnämnden.

– När det hamnar på disciplinnämndens bord är vi medvetna om att det kan bli vad som helst. Vi eftersträvar väl att de är lite mer konsekventa i sina bedömningar, faktiskt, säger han till Norran.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag