Jensen sänkte Mora – matchens enda mål

Brynäs firar sitt mål.
Foto: ULF PALM/ TT NYHETSBYRÅN
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Brynäs dominerade första perioden på bortplan mot Mora, och det räckte hela vägen.

Jesper Jensen gjorde matchens enda mål och blev därmed matchhjälte för gästerna.

– Det var bara att raka in den, säger Jensen efter matchen.

När Mora tog emot Brynäs på lördagen var det gästerna som kopplade greppet i SHL-matchen.

Med nästan dubbelt så många skott på mål gick Brynäs från första perioden med en 1-0-ledning.

Det var Jesper Jensen som hittade nätet bakom Moras Mattias Pettersson, och det blev även matchens enda mål.

Mora kom tillbaka i andra perioden, som var betydligt jämnare. Men i tredje perioden lyckades Mora inte forcera Brynäs försvar och det blev bara 4 skott på mål. Resten av matchen förblev mållös, och Jensens mål fick stå för slutresultatet.

– Målet kommer genom tillfälligheter. Pucken studsar vår väg i forecheckingen och sen är det en lysande passning från Kevin (Clark) till tomt mål, så det var bara att raka in den, säger Jensen efter matchen.

– De är väldigt svårspelade, det var inte mycket de bjöd på. Vi jobbar hårt hela matchen och försvarar oss bra, och David (Rautio) är riktigt bra, fortsätter han.

"Det är de klassiska klyschorna"

– Vi har haft två, tre matcher där vi inte riktigt har spelat på topp så vi hade ett snack i går och sa att vi måste spela bättre. Jag tycker att vi gjorde det vi hade kommit överens om. Även om det inte var så många mål så känns det som det var en bra match, säger Brynäs målavakt David Rautio, som höll nollan.

– Det känns som de har ett bra självförtroende i offensiv zon och det är ett bra lag. De har slagit Luleå och Skellefteå den här veckan så vi hade respekt. Det blev en skön seger i alla fall, fortsätter han.

– Idag hade vi ett gediget lagarbete, det är de där klassiska klyschorna, men när man väl gör dem så ger det utdelning.

Med det resultatet klättrar Brynäs en placering och lägger sig på en åttondeplats i tabellen, Mora tappar lika mycket och ligger nu på en 12:e plats.