Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jätteslagsmål: "Det blir lite trötta barn"

Det blev rejält grinigt efter andra perioden.
Foto: C MORE
Ett slagsmål utbröt på isen.
Foto: C MORE

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Matchen mellan Skellefteå AIK och Djurgårdens IF är rejält känsloladdad.

Med båda lagen på väg av isen i den andra periodpausen höll det på att urarta.

Det när båda lagens avbytarbås tömdes och samlades i en gigantisk klunga.

– Det blir lite trötta barn. Man vill vinna så mycket, vill vinna varje kamp, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

I går kväll bjöd Hovet på en närkampsrik tillställning när Djurgårdens IF och Skellefteå AIK ställdes mot varandra i det första av två möten den här helgen.

Då utbröt mindre eller större slagsmål efter majoriteten av avblåsningarna, och till dagens returmöte verkar de känslorna ha följt med för när lagen skulle lämna isen i Skellefteå Kraft arena efter den andra perioden.

Samtliga spelare tömde då båsen för att delta i en jätteklunga utanför Djurgårdens bås där det på vissa håll blev en hel del ansiktssköljningar med hockeyhandskarna. 

Bland annat Mike Kostka och Alexander Urbom såg rejält sugna ut att ta det steget längre i bråket - men stoppades av domare.

– Det börjar med att två spelare gormar. Man vill ju backa varandra. Det var väl inget jättebråk. Det var väl två i vårt lag och två i deras som stod och jiddrade lite, men det blev inte mer än så, säger matchvinnaren Axel Jonsson-Fjällby om bråket och fortsätter:

– Det är klart det blir grinigt. De kommer från Hovet med en torsk och vill göra allt för att vinna på hemmaplan. Då blir det så här. Det blir derbykänsla, slutspelskänsla. Det är jätteroligt.

Ja, det hade varit intressant med en bäst av sju mellan lagen nu på en gång?

– Precis. Det hade varit riktigt grinigt. Det hade varit kul.

"Det är känslor" 

C Mores kommentator Lars Lindberg menade att det var fullt krig på isen, men till slut lyckades domarna få till en fred och lagen kunde lämna för pausvila.

– Det blir lite trötta barn. Man vill vinna så mycket, vill vinna varje kamp. Det är det man märker. När man spelat dagen innan mot varandra så finns det några man tycker mer eller mindre om i motståndarlaget. Så är det alltid. Det märker man dagen efter, säger Ohlsson om känslorna i matchen.

Efter matchen hyllade Bert Robertsson känslorna i matchen.

– Matchen innehåller väldigt mycket och mycket spiller över från matchen igår. Det är en färgsprakande tillställning i SHL den här tiden på året. Alla som såg matchen, det är bara att njuta. Det här är hockey när det är det som bäst. Trots att det inte blir så många mål så är det här mer angenämt att se än en 10–4-vinst. Det sprudlade av känslor och energi.

Precis som i fredagens möte hade Skellefteå svårt för Djurgårdens massiva press i första perioden.

– Det har med dagsformen att göra, beroende på hur pigga ben man har och vilket motstånd man möter. Men den press som Djurgården satte i dag är nog den högsta pressen som vi har upplevt där vi, trots de strategier vi ritat upp, inte tar oss ur egen zon. Man måste ha en plan. Innan man får pucken måste man veta vad man ska göra med det, det går inte att titta upp i en sekund. Då är de över en.

Bert Robertsson kritisk mot utvecklingen

Skellefteå AIK lyckades bara göra två mål på helgens två möten med Djurgårdens IF.

Efter lördagens förlust var Bert Robertsson kritisk, och närmast uppgiven, över hur ishockeyn har utvecklats i SHL.

– Vi löser deras press och etablerar spel nere i deras zon. Sen är det en jäkla massa folk i målgården, säger han och fortsätter:

– En kompis, en friidrottare, sa till mig att snart står det fem man plus en målvakt i målgården, skyddar målet och kontrar. Det börjar nästan se ut så lite grann, det är svårt att göra mål.