Foto: MATS ÅSTRAND/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: MATS ÅSTRAND/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MATS ÅSTRAND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Skellefteå körde över Brynäs borta

Publicerad

Brynäs krossades av Skellefteå med 8-2.

Redan efter en period bytte Brynäs ut målvakten Felix Sandström – men det stoppade inte blödningen.

– Vi spelar bra, tycker jag, säger Joakim Lindström i C More.

Brynäs är ett lag i kris. Efter den svaga starten på SHL kom så laget i kväll att ställas mot ett formtoppat Skellefteå AIK. 

En tuff match på förhand men Brynäs inledde piggt och Juuso Ikonen såg till att ge sitt Brynäs en drömstart med 1-0 tidigt i matchen.

Men sen kom raset. Och när Skellefteå kunde göra åtta obesvarade mål så slutade kvällen i moll. I katastrof. Utklassning på hemmaplan och halvvägs in i tredje perioden lämnade stora delar av arenan för att åka hem.

– Det var en bra match av oss, tycker jag. En bra bortamatch, säger Skellefteå-stjärnan Joakim Lindström efter 8–2-segern i C More.

"Det är så låg nivå att det är sanslöst"

I C More hade experterna ingen förklaring till Brynäs ras, men Sanny Lindström var starkt kritisk mot Brynäs sätt att spela och hur laget uppträdde.

– Det är alarmerande, jag är orolig för Brynäs. Det är så låg nivå att det är sanslöst.

Efter matchen var Roger Melin märkbart irriterad efter utklassningsförlusten.

– Jag är oerhört besviken. Det konstiga är att de har 25 skott på mål och gör åtta mål det är rätt fantastiskt egentligen vilken effektivitet. Det tråkiga tycker jag är att vi startar bra och är med i matchen men vi får målen emot oss hela tiden så det blir en väldig uppförsbacke, säger han i C More. 

Melin: "Gör vår bästa match på länge"

– Jag tycker vi kanske gör vår bästa match på länge och ändå förlorar vi med 8-2. Spelmässigt så speglar det inte siffrorna alls.

Inför andra perioden försökte Roger Melin väcka sitt lag.

Felix Sandström som släppte in tre mål på första 20 minuterna, och stod för en rejäl målvaktstabbe vid 3-1, byttes ut.

David Rautio byttes in - och släppte in fem mål.

– I dag nådde de inte upp till den kapacitet de brukar ha. Men samtidigt så fick de väldigt dålig hjälp vid målen. 

Sanny Lindström: "Melin först att sparkas"

Skellefteå vann till slut med 8-2.

C More-experten Sanny Lindström var också tveksam till Roger Melins vara eller icke-vara i Brynäs. Tränarens inledning i klubben, efter att ha tagit över från Thomas "Bulan" Berglund har inte alls fått den start som man önskat sig.

– Han är inte tillräckligt tydlig. Jag är inte främmande för att Melin är den första tränaren som ryker i SHL, före Eldebrink (Rögle), säger han i C More.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag