Foto: Olle Wande
 Foto: Olle Wande

Janmarks kritik: "Jag tycker att det är fel"

Publicerad

LULEÅ. AIK hängde med resultatmässigt i en period. Sen kom raset i andra där man släppte in fyra raka mål.

– De är bättre än oss och straffar oss hårt när vi drar på oss utvisningar, säger Mattias Janmark.

Janmark, som fortsätter att göra mål, var besviken efter matchen. Speciellt på en situation i den andra perioden, som kanske blev matchavgörande. AIK:s Fredrik Svensson hamnande i gruff framför mål med Luleås Per Ledin.

Svensson åkte på en 2+2 för roughing medan Ledin bara fick en tvåminuters utvisning. I efterföljande powerplay gjorde Luleå 3–1.

– De går ut i tidningarna och kritiserar oss spelare att vi inte visar någon passion eller några känslor. Så blir det ett fjuttigt gruff, som ger totalt 6 minuter. Jag tycker det är fel, säger Janmark.

"Bocka och buga"

Men Janmark, som i och med sin kvittering till 1–1 nu är uppe på 10 gjorda mål, var inte sen med att erkänna att de förlorade mot ett bättre lag. Angående Linus Klasens uppvisning säger Janmark:

– Det är bara att bocka och buga. Alla vet att det är en bra spelare och det är kul för honom att lossnat.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag