Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jämtin borta i veckor: "Man får leva med det"

Andreas Jämtin. Foto: Lars Andersson

JÖNKÖPING. En ny knäskada stoppar HV 71-forwarden Andreas Jämtin i flera veckor.

Det gör att han riskerar att missa 5-6 viktiga matcher den närmaste tiden.

– Det är sådant man får leva med också. Det får vi försöka hantera, säger HV-tränaren Torgny Bendelin efter 7-1-förlusten hemma mot Linköping.

Det blev en dyster kväll för HV 71 och nye tränaren Torgny Bendelin som ersatt sparkade Ulf Dahlén.

Inte nog med svidande 7-1 i baken mot ett effektivt och spelglatt Linköping, som därmed ökade marginalen mellan lagen till nio poäng.

Backen Oscar Fantenberg utgick i sitt första byte med vad som beskrivs från HV-lägret som en lättare hjärnskakning. Det innebär att han missar de kommande matcherna mot Örebro och Skellefteå före nyår.

"Mindre översträckning"

Dessutom har HV 71 fått forwarden Andreas Jämtin på skadelistan för en längre tid framöver.

– Han hade en mindre översträckning i knäet för en och en halv eller två veckor sedan som han känt av lite grann, säger HV:s fysioterapeut Andreas Frostenmark till SportExpressen.se.

– Det tillsammans med det gamla gör att han behöver köra utanför isen ett tag. Vi kommer att ta vecka för vecka. Absolut nästa vecka också sedan får man se.

Missat 13 matcher

Jämtin har tidigare under hösten varit borta med en knäskada vilket gjort att han nu missat 13 av 33 matcher.

– Om det tar två eller tre veckor härifrån är svårt att säga. Han ska vara bra innan han går tillbaka till isen den här gången. Vår plan är att han kommer att få köra alternativ träning och rehab veckan ut och kanske ytterligare två veckor. Det är preliminärt, säger Andreas Frostenmark.