Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgården raderade – nu bekräftas klubbvalet

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Skärmdump av den nu borttagna tweetenFoto: Twitter

Jakob Lilja lämnar Djurgården för spel i NHL.

Nu bekräftar Columbus Blue Jackets värvningen.

25-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt värt nästan nio miljoner kronor.

Djurgårdsforwarden Jakob Lilja har varit en framstående spelare hos stockholmarna under hela säsongen. Med 37 poäng är han poängstarkast i laget. Lilja producerade tolv mål och 25 assist för sitt Djurgården. 

Klubben bekräftade i en tweet, som nu är borttagen, att spelaren lämnar för NHL-klubben Columbus Blue Jackets.

I den nya tweeten framgår däremot inte klubben.

”Jakob Lilja har skrivit NHL-kontrakt och lämnar oss därmed. Vi önskar honom lycka till”, skriver Djurgården.

Senare på lördagskvällen kom i stället bekräftelsen av klubbval från Columbus Blue Jackets. Jakob Lilja har skrivit på ett så kallat entry level-kontrakt värt 925 000 dollar, vilket är nästan nio miljoner kronor.

Därmed har Columbus Blue Jackets lagt beslag på både Djurgårdens poängkung och Djurgårdens skyttekung. Emil Bemström, som noterades för 23 mål, skrev tidigare på ett ett treårigt rookiekontrakt med Blue Jackets. Det är däremot ännu inte klart om Bemström spelar i Nordamerika nästa säsong eller lånas ut till Djurgården.

”Givetvis tråkigt”

Djurgårdens sportchef, Joakim Eriksson, kommenterar Liljas övergång på Djurgårdens Instagramkonto. 

– Från Djurgårdens sida är det givetvis tråkigt att Jakob lämnar oss sista dagen innan NHL-fönstret stänger. Samtidigt så är vi stolta över den verksamhet vi bedriver och som utvecklar spelare och möjliggör deras drömmar om att få spela i världens bästa liga. Vi önskar Jakob lycka till och tackar honom för den säsong han genomförde hos oss ifjol, säger han. 

https://twitter.com/DIFHockeyse/status/1139904934437171200