Foto: Carl Sandin
 Foto: Carl Sandin

Jagades av tolv lag - nu har Sjögren valt

Publicerad
Uppdaterad
VM-spelaren Mattias Sjögren blir lagkamrat med stjärnorna Niklas Bäckström och Alexander Ovejtkin.
23-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt för Washington Capitals - ett avtal med maxlönen för rookies i NHL.
- Mattias var noggrann i sitt beslut, Washington var den bästa lösningen, säger agenten Michael Johansson på 4Sports.
Den odraftade SM-guldmedaljören Mattias Sjögren gjorde ett starkt VM i Slovakien som slutade med silver för Tre Kronors del.
Samtidigt pågick förhandlingar med flera NHL-klubbar inför nästa säsong. Enligt uppgifter till HockeyExpressen.se har tolv lag jagat honom i vinter.
Nu har Sjögren gjort sitt val.
Nästa säsong spelar 23-åringen tillsammans med Alexander Ovetjkin och Nicklas Bäckström i Washington Capitals.

"Väldigt nöjd"

Sjögren har skrivit på ett tvåårskontrakt med maxlönen i NHL för rookies – 900 000 dollar per säsong.
Motsvarande runt 5,7 miljoner kronor per år.
– Han var noggran i sitt beslut och nu föll valet på Washington. Det är den bästa lösningen och Mattias själv är förstås väldigt nöjd nu när vi hittat en lösning, säger Sjögrens agent Michael Johansson på 4Sports.
Sjögren gjorde 24 poäng under sin första säsong med Färjestad. Efter VM-debuten väntar nu nästa utmaning för svensken i världens bästa hockeyliga.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag