Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag var förmodligen den ende på isen som visste”

Spelet pågår – och Broc Little firar med fansen.Foto: C MORE
Broc Littles Linköping har nu vunnit tre raka matcher.Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Han började fira segern med publiken redan innan matchen var slut.

Nu förklarar Broc Little de märkliga bilderna som spridits efter matchen mellan Linköping och Färjestad.

– Jag antar att jag började fira lite för tidigt men jag var förmodligen den ende på isen som kände till den exakta tiden, säger Little och skrattar.

Linköping har haft en tung säsong men tog under lördagen sin tredje raka seger när man besegrade Färjestad med 1-0 på hemmaplan.

Efter matchen har även märkliga bilder spridits på Broc Little – som hoppade upp mot plexiglaset för att fira med supportrarna innan matchen var slut. Detta när Färjestad var i anfall med bara sekunder kvar av matchen. 

Little har själv sett videon på slutsekunderna av matchen och skrattar åt att hans firande blivit viralt.

– Det är en väldigt rolig video i efterhand. Jag hade precis blockat ett skott och tittade upp på klockan och såg att det var ungefär fyra sekunder kvar. Sedan sköts pucken utanför och... jag vet inte hur tid funkar gissar jag. Men om man tittar på reprisen ser man att de inte hinner skjuta innan tiden går ut, säger Little.

”Inte så mycket tid kvar som folk tror”

Littles tidiga firande har också nått lagets gruppchatt.

– Vi skrattade gott åt det i gruppchatten och grabbarna pikar mig lite för det.

Men du tror inte att det var någon risk att fira?

– Ja, jag står fast vid det. Det var inte så mycket tid kvar som folk tror.

– Jag antar att jag började fira lite för tidigt men jag var förmodligen den ende på isen som kände till den exakta tiden eftersom jag tittade upp och såg den med fyra sekunder kvar, säger Little och skrattar.

Linköping har vänt negativa trenden

Segern mot Färjestad var viktig för Linköping som nu har lämnat den absoluta botten. Laget ligger tolva med bara tre poäng upp till Brynäs på elfteplatsen, dock med en match mer spelad.

– Det känns förstås bra. Vi har spelat många täta matcher och inte fått de små marginalerna med oss. Sedan vann vi mot HV 71 och fick med oss lite självförtroende. Förhoppningsvis kan vi fortsätta på samma sätt, säger Broc Little.

Är självförtroendet det viktigaste i vändningen?

– Ja, man kan snacka om spelet hur mycket man vill men för att få självförtroende måste man vinna. Vinner man en match så faller saker lite på plats.

https://twitter.com/cmoresport/status/1221123676541792257

Vännerna vittnar om en annan sida hos Johaug

REPORTAGE: Personerna i Therese Johaugs närhet berättar: ”Haft det otroligt tufft”