Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag tycker vi ska hålla det internt”

Robert Ohlsson.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Joakim Eriksson.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Djurgården har fem raka hemmaförluster på Hovet.
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson var inte nådig med sin kritik mot egna laget efter förlustmatchen mot HV71. 

Nu svarar lagets tränare Robert Ohlsson. 

– Jag tycker vi ska hålla kritik internt. Hans tanke var nog inte att det skulle komma ut på någon hemsida, säger han till SportExpressen. 

Djurgården föll på hemmaplan med 4–5 mot HV71 under tisdagskvällen. Stockholmslaget är inne i en tung period – och har inte vunnit en hemmamatch sedan den 30 december.

Därefter har laget fem raka hemmaförluster. 

Kritiken mot laget är hård, såväl externt som internt. Efter matchen mot HV medverkade Joakim Eriksson, sportchef i Djurgården, i en studiosändning på Djurgårdens hemsida där han sågar laget längs med fotknölarna.  

Han menar att laget går bort sig på de fyra första målen, och pekar ut flera spelare som underpresterande. Däribland Dick Axelsson, Niclas Bergfors och Bobby Nardella. 

– När våra bästa spelare i spel fem mot fem är våra sämsta då är det jäkligt svårt att vinna hockeymatcher, säger Joakim Eriksson och fortsätter: 

– Resten av matchen tycker jag att vi uppvisar ett fruktansvärt loserbeteende på olika sätt och vis. Det stör mig fruktansvärt mycket. 

Han säger utöver det att laget ”över hela linjen nästintill är för dåligt”

Ohlssons svar: ”Har inte sett videon”

Robert Ohlsson har inte sett videon, men tycker att kritik ska hållas internt. 

– Jag tror på all form av högt i tak-kritik. Men den håller vi internt. Jag tror också Joakim håller med om det. 

Hur känns det när din chef riktar en sådan kraftig kritik mot laget? 

– Jag gillar att ha högt i tak, och jag gillar att man håller det innanför våra egna väggar. Nu blev det inte så. Det är väl det jag tycker. Joakim tycker nog också det. Sen vet jag inte hur och var. Jag har bara fått det återberättat. 

Tycker du det var fel att gå ut på Djurgårdens hemsida och säga dessa saker? 

– Det tror jag att Joakim delar också. Hans avsikt var nog inte att den skulle komma upp på hemsidan. Vi vill kunna vara ärliga, men jag tror att man ska hålla det internt. 

”Vi vill ha högt i tak”

Borde inte filmen tas bort om det var ett misstag att lägga ut den? 

– Eftersom jag inte har sett den vill jag inte uttala mig, men jag tycker att det är viktigt att hålla kritik internt inom grupper. Det är så jag tycker. 

Djurgården inne i en tung period

Vad har du för dialog med Joakim? 

– Vi jobbar ju i ett team i den här klubben så vi har en dialog. Absolut. 

Har du pratat med honom efter matchen i går? 

– Vi hade ett möte på förmiddagen när vi hade haft träning. 

Djurgården har en tung period bakom sig och halkat ner SHL-tabellen. Robert Ohlsson vill se små förändringar för att laget ska kunna vända den dystra trenden. 

– Man behöver göra alla de små sakerna lite bättre. Det handlar det om att skymma målvakt, ta returer och blocka skott. Alla hårda tråkiga saker måste man sätta. När man sätter dem så brukar man börja vinna och då kommer det kollektiva självförtroendet av det. När vi gjorde de tråkiga sakerna vann vi matcherna. Nu har vi klivit ifrån det. Farten i spelet ska vi få upp också.