Niklas Wikegård. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNNiklas Wikegård. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Niklas Wikegård.  Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Niklas Wikegård. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSENNiklas Wikegård. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Niklas Wikegård.  Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

"Jag tänkte: Det får aldrig hända igen"

Publicerad

I dag är Niklas Wikegård van att stå i centrum som en del av C More:s hockeyuppställning. 

Men när han för första gången ledde ett program på egen hand var verkligheten en annan. 

– Så utelämnad som jag kände mig då, så dålig som jag kände mig då, det tänkte jag … det får aldrig hända igen, säger Wikegård till rakapuckar.com.  

Niklas Wikegård gjorde sig först känd som en frispråkig tränare i svensk elithockey innan han tog steget över till det mediala och blev expertkommentator. 

Den rollen har han nu haft i flera år och gjort allt från att vara studioexpert till att vara reporter och programledare. 

I dag är han van och bekväm med sin roll. Men när han för första gången ledde ett program på egen hand - i samband med VM i Slovakien 2011 - så kände han inte så. 

– vi var dåligt förberedda, Jag var bra förberedd med hade inte ställt de där jobbiga frågorna hur man ska göra, Så utelämnad som jag kände mig då, så dålig som jag kände mig då, det tänkte jag … det får aldrig hända igen, säger han till rakapuckar.com.  

 

LÄS OCKSÅ: Niklas Wikegård om hoten: "De ringde min familj" 

Niklas Wikegård ändrade sitt sätt att jobba

Efter den upplevelsen har Wikegård ändrat sitt sätt att arbeta för att aldrig lämna en sändning med den känslan igen. 

– Efter det har jag säkerställt att jag vet vad som händer, vad jag ska prata om. Jag har alltid ett antal frågor extra, jag har sanktionerat saker och ting hos de jag ska prata med, åtminstone vid sådana här tillfällen. Det hinner man ju inte göra i hockeyrinken, men här, som på upptaktsträffen, så att de är med på det hela. Jag har byggt en mall för hur jag vill ha det så jag känner mig trygg i en miljö som är lite: ja, man pratar här, man pratar där, säger han. 

 

LÄS ÄVEN: Niklas Wikegård om sorgen: "Saknar honom väldigt mycket" 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag