Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: ROLF ANDERSSONFoto: ROLF ANDERSSON
 Foto: ROLF ANDERSSON
Foto: EVA- LENA OLSSON / PRESSENS BILD DAGBLADETFoto: EVA- LENA OLSSON / PRESSENS BILD DAGBLADET
 Foto: EVA- LENA OLSSON / PRESSENS BILD DAGBLADET

”Jag skötte mig inte – drack för mycket”

Publicerad

Petter Rönnqvist hade stora problem med sin rygg under sina år som aktiv. Nu berättar den tidigare SHL-målvakten om den tuffa tiden i Frölunda.

– Jag var knäckt mentalt, säger Rönnqvist i Niklas Holmgrens podcast "Holmgren möter".

Petter Rönnqvist har spelat för klubbar som Djurgården, Modo, Frölunda och Leksand. Numera arbetar den tidigare hockeymålvakten som expert i C More:s hockeysändningar och i veckan gästade han Niklas Holmgrens podcast "Holmgren möter".

Där berättade Rönnqvist om de ryggproblem som han drogs med under sina år som aktiv, och som i synnerhet gjorde året hos Frölunda säsongen 2001/2002 till en svår tid.

– Den perioden i Göteborg tog väldigt hårt på mig. Det året skötte jag mig inte som en idrottsman. Jag drack för mycket och det hade satt sig uppe i huvudet på mig. Jag hade så ont att jag rullade ut på morgnarna innan jag skulle åka och träna, berättar han.

 

LÄS MER: Petter Rönnqvist om sina tuffa smärtor 

 

Rönnqvist: ”Hade behövt hjälp”

Frölunda hade tagit sig till slutspel där man ställdes mot Djurgården. Man vann första matchen med 2-0 hemma i Scandinavium – men på bussen upp till Stockholm för den andra matchen var det något som brast i Petter Rönnqvists rygg, vilket gjorde att målvakten inte kunde spela vidare.

– När jag tittar tillbaka så hade jag behövt hjälp under den här tiden. Jag såg ju slutet på min karriär. Jag var knäckt mentalt. Det var jobbigt, säger Rönnqvist i Niklas Holmgrens podcast.

Han berättar att det samtidigt var den perioden som gjorde att han till slut kunde acceptera den situation han befann sig i.

– Det var olyckligt men där släppte det för mig. Jag låg och grubblade väldigt mycket och insåg då att det är väldigt få som fått vara med om det jag varit med om. Jag insåg att det är så dumt att jämföra sig med andras framgångar och bli bitter och sur, och inse att det lika gärna hade kunnat gå åt andra hållet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag