Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag skötte mig inte – drack för mycket”

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: ROLF ANDERSSON
Foto: EVA- LENA OLSSON / PRESSENS BILD DAGBLADET

Petter Rönnqvist hade stora problem med sin rygg under sina år som aktiv. Nu berättar den tidigare SHL-målvakten om den tuffa tiden i Frölunda.

– Jag var knäckt mentalt, säger Rönnqvist i Niklas Holmgrens podcast "Holmgren möter".

Petter Rönnqvist har spelat för klubbar som Djurgården, Modo, Frölunda och Leksand. Numera arbetar den tidigare hockeymålvakten som expert i C More:s hockeysändningar och i veckan gästade han Niklas Holmgrens podcast "Holmgren möter".

Där berättade Rönnqvist om de ryggproblem som han drogs med under sina år som aktiv, och som i synnerhet gjorde året hos Frölunda säsongen 2001/2002 till en svår tid.

– Den perioden i Göteborg tog väldigt hårt på mig. Det året skötte jag mig inte som en idrottsman. Jag drack för mycket och det hade satt sig uppe i huvudet på mig. Jag hade så ont att jag rullade ut på morgnarna innan jag skulle åka och träna, berättar han.

 

LÄS MER: Petter Rönnqvist om sina tuffa smärtor 

 

Rönnqvist: ”Hade behövt hjälp”

Frölunda hade tagit sig till slutspel där man ställdes mot Djurgården. Man vann första matchen med 2-0 hemma i Scandinavium – men på bussen upp till Stockholm för den andra matchen var det något som brast i Petter Rönnqvists rygg, vilket gjorde att målvakten inte kunde spela vidare.

– När jag tittar tillbaka så hade jag behövt hjälp under den här tiden. Jag såg ju slutet på min karriär. Jag var knäckt mentalt. Det var jobbigt, säger Rönnqvist i Niklas Holmgrens podcast.

Han berättar att det samtidigt var den perioden som gjorde att han till slut kunde acceptera den situation han befann sig i.

– Det var olyckligt men där släppte det för mig. Jag låg och grubblade väldigt mycket och insåg då att det är väldigt få som fått vara med om det jag varit med om. Jag insåg att det är så dumt att jämföra sig med andras framgångar och bli bitter och sur, och inse att det lika gärna hade kunnat gå åt andra hållet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!