Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag nämner inga namn – men det brukar synas”

Jonathan Pudas
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

SKELLEFTEÅ. I kväll spelas säsongens första rivalmöte mellan Skellefteå och Luleå.

Jonathan Pudas är revanschsugen efter förlusten i lördags.

… och har koll på vilka spelare i Luleå som Skellefteå ska ligga lite extra på:

– Men jag nämner inga namn. Det brukar synas, haha.

Jonathan Pudas kommer från stark säsongsstart där han noterats för åtta poäng på tolv matcher. I kväll väntar Skellefteås största match hittills på säsongen när stora SHL-rivalen Luleå kommer på besök. De ställs mot ett taggat Skellefteå AIK och en heltaggat Jonathan Pudas.

– Vi är revanschsugna sedan matchen i lördags. Matcherna mot Luleå är alltid matcher man ser framemot lite extra under säsongen.

De här matcherna betyder lite extra va?

– Ja, så är det. Det är viktigt för oss och våra fans att vi kan vara starka hemma i de här derbymatcherna. Eller ja, hemma eller borta spelar det ingen roll var vi spelar när vi möter Luleå…

Luleå tippades före er i tabellen, men ni är ovanför dem just nu. Vad tror du det beror på?

– Nu är det så tidigt, och torskar vi mot dem så är de ju förbi oss. Det är ju så sjukt små marginaler så… Torskar man tre matcher så sjunker man som en sten, så det gäller att ta sina poäng. Vi har inte funderat så mycket på tabellen utan bara att ta våra poäng. 

Det brukar bli tajt och hett i dessa möten, vad blir viktigast för er? 

– Vi har många som spelat många slutspel och vet vad som innebär när det blir tajtare och tuffare. Vi ska ha fokus på vad vi kan göra själva, det är vad vi står för och det som kommer ha största fokuset på.

Någon spelare i Luleå som man vill vara på lite extra och få ur balans?

– Det finns alltid någon i varje lag som man tycker om att vara på, men jag nämner inga namn. Det brukar synas, haha. Det finns några man kan komma under skinnet på.

Hyllar förändringen i laget: Viktig styrka”

Skellefteå AIK har tagit en succéstart på säsongen och parkerar en femtedel in på säsongen på en tredjeplats i tabellen.

Jonathan Pudas menar att en av de största anledningarna till det är en förändring som skett i laget efter förra säsongen.

– Efter varje förlust har vi varit bra på att svara upp på förlusten och spela bra direkt efter förlustmatchen. Det är en viktig styrka, och ett bra karaktärsdrag i ett lag. 

Förra året förlorade ni ofta flera matcher i följd, men det har ni inte gjort hittills….

– Exakt och det är det som är stora skillnaden, att vi hittat bättre jämnhet i laget och fastän vi inte haft våran bästa dag så har vi hittat något som gett oss poäng. 

”Vi ska visa att det är vår hemmaborg”

På sociala medier har Skellefteå AIK:s supportrar ofta kritiserats för låga publiksiffror och dåligt tryck i hemmaarenan de senaste säsongerna. 

Kritik som Pudas slår tillbaka mot.

– Jag vet inte vad jag ska svara på det, utan att dra i gång något… Haha, nej jag kan inte säga något om det. Men jag tycker vi har fått en nytändning och ett sjukt bra drag i stan. Det är det bästa draget efter hockeyn sen jag kom hit. Alla pratar hockey överallt igen vilket är otroligt kul att se och höra, säger han och fortsätter med att hylla hemmastå:

– Västra Stå har det varit väldigt bra drag på varje match även om det varit mindre folk i arenan. Det har alltid varit bra drag på Västra, och det känns som det blivit en nytändning både för oss och för dem.

Hur taggad är du på kvällens match?

– Otroligt taggad. Vi ska visa på isen att det är vår hemmaborg. 

Svenska NHL-backarna hyllas

Niklas Jihde om svenska backundret