Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag måste kunna försörja min familj”

Jonathon Blum
Färjestads huvudtränare Johan PennerbornFoto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Färjestad-tränaren Johan Pennerborn valde att peta Jonathon Blum.

Nu talar amerikanen ut om den tuffa säsongsstarten. 

– Jag har inget kontrakt nästa år och måste spela lite för mig själv också, jag måste kunna försörja min familj, säger Blum till VF. 

Färjestad inledde SHL-säsongen svagt. Efter tre raka förluster har FBK vunnit två raka matcher. 

Inför helgens segermatch mot HV71 valde tränaren Johan Pennerborn att lämna Jonathon Blum hemma i Karlstad. 

– Vi saknar ett rakt och enkelt spel. Sen har han även varit den direkta upprinnelsen till insläppta mål hemma mot Brynäs, Malmö och Linköping. Men han kämpar på, och det kommer att lossna för honom, säger Pennerborn till Värmlands Folkblad.  

Blum: ”Det suger”

Petningen har inte landat väl hos Blum – som uttrycker stor oro över framtiden och menar att han inte har ”världens bästa känsla” just nu. 

– Jag är ingen svensk spelare så jag har ingen säker plats i den här ligan de kommande tio åren. Jag är en import, och importer får kontrakt genom att göra mycket poäng och spela mycket. Ur ett själviskt perspektiv måste jag se på hur jag kan försörja min familj. Om det inte funkar här måste jag hitta någon annan plats där det funkar. Jag har inget kontrakt nästa år och måste spela lite för mig själv också. Ingen vill ha en import som inte gör några poäng, säger 31-åringen och fortsätter: 

– Jag visste att det skulle komma en dag där inte skulle vara ”the guy” längre, men jag trodde definitivt inte det skulle vara den här säsongen. Och så här fort. Från den första dagen. Det suger. Men jag är här för att vinna och här för att hjälpa laget.