Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Videll inte anledningen till vårt dåliga resultat”

Höjdpunkter: Brynäs-Djurgården
Joakim Eriksson avgick som sportchef i Djurgården på onsdagen.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Linus Videll har anmält egna klubben för kränkande särbehandling.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Djurgården ligger sist i SHL.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Djurgården ligger sist i SHL och utanför isen har det varit turbulent.

Under onsdagen lämnade Joakim Eriksson uppdraget som sportchef för Djurgården Hockey. 

För SVT Sport bryter han nu tystnaden. 

– Jag känner heller inte att jag har hela styrelsens förtroende, säger han.

Det har varit en tung höst för Djurgården Hockey som har radat upp förluster samtidigt som lagt haft skador på flera nyckelspelare. 

Dessutom har klubben kantats av dystra rubriker utanför planen då tidigare lagkapten Linus Videll anmält klubben för kränkande särbehandling. 

Och redan i oktober lämnade huvudtränaren Barry Smith klubben. 

Känner inte styrelsens förtroende

I samband med Smiths avsked uttryckte klubben stöd för sittande sportchef Joakim Eriksson.  

Men vändningen som tränarbytet skulle innebära har uteblivit och Dif:s 18 inspelade poäng på 25 matcher innebär en jumboplats i SHL och under onsdagskvällen kom beskedet att sportchefen har sagt upp sig. 

För SVT Sport berättar han nu om beslutet att lämna klubben efter sju år. 

– Jag väljer att säga upp mig för att jag är ytterst ansvarig för herrlagets resultat och de är trots tuffa omständigheter alldeles för dåliga denna säsong. Jag känner heller inte att jag har hela styrelsens förtroende, säger Eriksson till SVT Sport. 

Kritiken mot Videll 

Eriksson betonar sitt ansvar i att klubben inte kommit upp i en sportslig nivå men pekar samtidigt på att det är fler parametrar som spelar in. 

– Det finns massor av saker som jag kunde gjort annorlunda de senaste 7-8 månaderna. Men det spelar ingen roll nu, säger han.

Han ger även sin syn på den uppkomna situationen med Linus Videll och uttrycker sin tilltro till den utredning som nu genomförts.  

– Jag betvivlar inte att Linus blivit rejält besviken på situationen kring kaptensrollen. Den blev otydligt kommunicerad internt och det var inte meningen att det skulle få Linus att må som han gjorde. Det är något jag beklagar. Men det finns samtidigt en hel del i Linus agerande de senaste två månaderna inom Djurgårdens herrlag som varit oerhört själviskt och som jag vet att såväl lagkamrater som personal inom Dif är väldigt besvikna på. Situationen med Linus Videll är inte anledningen till vårt dåliga resultat. Jag är ytterst ansvarig för herrsportens resultat och det tar jag fullt ansvar för, säger Eriksson.

Eriksson berättar att höstens situation tärt på honom. 

– Det har varit jobb dygnet runt under en lång tid och såväl knoppen som kroppen är rejält trött och sliten. Det är alltid tufft att behöva ta emot alla så kallade experters åsikter som inte har insyn i vad som sker men ändå anser sig veta. Men det är samtidigt en del av jobbet och jag flyr inte mitt ansvar för vår situation.