Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag hade inte ens ett skambud på bordet”

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Efter Luleås uttåg i slutspelet kom beskedet att Johan Harju tvingas lämna klubben.

Nu berättar han om de uteblivna förhandlingarna.

– Jag hade inte ens ett skambud på bordet, säger Harju till NSD. 

Johan Harju är fostrad i Luleås juniorverksamhet och har spelat ett tiotal säsonger i SHL med klubben. Men nu tvingas han att leta efter en ny klubb.

Efter att Frölunda slagit ut Luleå i semifinalen kom beskedet att 33-åringen inte får något nytt kontrakt.

– Det är väldigt tråkigt, jag hade velat stanna och det känns bara så tråkigt. Jag hade det väl i tankarna då det inte hade hänt något, sen är ju hoppet det sista som överger en men tyvärr blev det inget. Det är tråkigt att inte få haka på Luleå nu när man börjat bygga något riktigt bra och är på väg framåt. Man hade velat vara med på den resan när man varit med på resan när vi krigat i åttondelsfinaler, sa han till SportExpressen efter beskedet.

Johan Harju tjänade 170 000 kronor i månaden

För NSD berättar han nu att han aldrig fick något kontraktsförslag från klubben.

– Jag hade inte ens ett skambud på bordet. Jag hade inget att ställa mig in på, säger Harju som förra säsongen tjänade drygt 170 000 kronor månaden skriver NSD. 

– Jag kan inte svara på om jag hade gått med på hälften, eller gått ned 60 procent. Det är helt omöjligt eftersom att jag inte hade något erbjudande på bordet.

Harjus poängproduktion har sjunkit under säsongen (17 poäng på 57 matcher) och när andra spelare levererade fick han en mer defensiv roll längre ner i kedjehierarkin. Johan Harju säger att han accepterar och förstår Luleås beslut – men är samtidigt besviken på den uteblivna kommunikationen.

– Jag har svårt att tro att de bestämde sig efter semifinal fem, säger han till NSD. 

– Det var ganska surt att inte få kommunikation tidigare: ”Nä, det finns inga platser eller vi tycker inte att du har gjort det nog bra.”

Johan Harju har tidigare spelat en och en halv säsong i KHL, två säsonger i Brynäs och gjort tio NHL-matcher för Tampa Bay Lightning. Han säger att han funderar på spel i utlandet nästa säsong men att han även är öppen för spel i Sverige.