Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag är i en fas i karriären där jag ska ta större steg”

Dagens toppnyheter – sport
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN STR

Mathias Bromé var en av Moras ledande spelare ifjol och det var väldigt många intresserade när han hamnade på marknaden.

Valet föll till slut på Örebro – där han ska fortsätta ta kliv.

– Jag är i den fasen i karriären där jag ska ta större steg också, säger han.

25-årige Mathias Bromé har haft en stor utveckling under de senaste åren. Efter att han kom till Mora inför säsongen 2016/17 har han varit en av deras viktigaste spelare. Första året spelade Mora i Hockeyallsvenskan och Bromé gjorde hela 49 poäng på 51 matcher.

Det var även det året de gick upp i SHL. Där fortsatte han att ta samma ledande roll. 

– Jag har haft en kurva som har varit bra, men det handlar också om att du tar rätt steg och rätt miljöer du går till. Jag känner väl att jag har valt de rätta ställena att gå till för att ta de nästa steg i min karriär. Nu känner jag att jag har hamnat där jag ska hamna för att ta mitt nästa steg. Det gäller att ha små delmål hela tiden i sin karriär för att komma vidare.

Framgången gjorde att han fick chansen i landslaget, NHL-klubbar visade intresse och han blev jagad av flera klubbar efter uttåget med Mora.

För landslaget, vad behöver du göra i ditt spel för att få fortsatta chanser?

– Det gäller att bygga vidare på det man hade under förra säsongen, att bli mer jämn under säsongen. Sen är det otroligt många bra hockeyspelare som har kommit till den här ligan i år, det är massa bra spelare överallt i alla ligor så det gäller att du visar framfötterna och gör det bra så får man ta det därifrån.

”Känns perfekt att komma hit”

Valet föll till slut på Örebro och han skrev på ett tvåårskontrakt.

– De har en målsättning att ta större steg i år och jag är i den fasen i karriären där jag ska ta större steg också så jag känner att det känns perfekt att komma hit.

Är tanken att du ska fortsätta med den ledande rollen?

– Ja men det är väl så det är sagt, att jag ska vara en ledande spelare men så handlar det också om att ta chansen. Du får inte bara en plats, det gäller att du förtjänar det också. Det gäller man är redo.

En av Örebros värvningar, Kerby Rychel, lämnade klubben i helgen av personliga skäl. Ingen ersättare är funnen ännu, och planen för Mathias Bromé är att försöka ta en stor roll.

När stockholmaren beskriver sig själv ser han sig som en allround spelare som är bra både i egen zon och i anfallszon, samt med ett bra spelsinne. 

Vad vill du bidra med?

– Det är väl först med fart, mitt spel liksom, stark på puck och hänga dit lite baljor.

”Det som gör att det blir succé”

Örebro har värvat in flera nya spännande spelare, som bland annat Joonas Rask och Ryan Stoa, samt både Daniel Muzito Bagenda och Max Lindholm från AIK.

– Jag känner väl det att vi är en bra grupp, vi kommer vara ett lag tillsammans som kommer vinna tillsammans. Det är det absolut viktigaste, att vi är ett lag, alla kämpar för varandra, man gläds för varandras framgångar. 

Han fortsätter:

– Det är det som kommer göra att det blir succé i slutändan. Man får börja där och ta varje match och varje träning, det är små klyschor hela tiden men det är de grejerna som gör att du blir framgångsrik också.

Nu är det Örebro som gäller för 25-åringen. Men det finns redan intresse från NHL och andra ligor.

Vad tänker du med framtiden?

– Som du säger, det är klart det finns och det är klart att det är smickrande. Men just här och nu är jag i Örebro och jag trivs bra. Man får ta det säsong för säsong och göra det bra, så öppnas det dörrar kanske överallt. Men här och nu är jag i Örebro och det ska bli fantastiskt roligt att det drar i gång, avslutar han.