Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag är förlamad nedanför bröstet”

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN ERIKSSON
Foto: HENRIK HANSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Tobias Forsberg går en kamp mot sin nackskada.

Nu bryter han tystnaden om sitt tillstånd – och berättar i ett känslosamt inlägg på Instagram.

”Skadan har gjort så att jag är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i mina fingrar”, skriver han.

Det var på annandagen 2018 som Tobias Forsberg kolliderade med en motståndare och dunkade huvudet i sargen. 

31-åringen fördes av isen på bår och flögs med ambulanshelikopter till sjukhus där en allvarlig nackskada konstaterades.

Sedan dess har rapporterna om hans tillstånd varit knapphändiga.

När Leksand blev klart för SHL för en månad sedan skickade Forsberg en hälsning till sina lagkamrater.

”Det har blivit många tårar de senaste månaderna. Livet är inte alltid rättvist men i kväll har vi bevisat att hockey är det. Jag älskar er bröder, skriver han på Instagram.

Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tobias Forsberg om skadan: ”Jag är förlamad”

Den svenska hockeyfamiljen har under vintern sänt sina lyckönskningar till Forsberg om ett snabbt tillfrisknande. Nu berättar Leksandsspelaren i ett längre inlägg på Instagram om sitt tillstånd och kampen mot skadan.

”Jag har fortfarande svårt att förstå att det blev som det blev, att den här skadan skulle vara så omfattande. Jag har fortfarande svårt att landa i den verkligheten. Inte bara att bli tvingad till att sluta med ishockey, något som har varit en stor del av mitt liv, utan något ännu mycket mer. Att sitta i rullstol”, skriver han och fortsätter:

”Man jämför ofta sig själv med sitt starkaste jag och att känna sig så här svag fyller ibland allting med en känsla av hjälplöshet. Skadan har gjort så att jag är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i mina fingrar. Det är i den verkligheten jag försöker landa”.

”Skadan har gjort så att jag är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i mina fingrar. Det är i den verkligheten jag försöker landa”. Foto: Tobias Forsbergs Instagram.

Forsberg tackar familjen för stödet 

Leksand skriver på sin hemsida att Forsberg opererades för sina skador på Akademiska sjukhuset i Uppsala, men att han nu har flyttats till Rehab Station Stockholm där han ”gör sitt bästa för att försöka rehabilitera och lära sig att möta de nya svårigheter skadan har fört med sig”.

 

LÄS MER: Johan Svensson: Aldrig någonsin är hockey-Sverige så här fint 

 

Forsberg fortsätter sitt inlägg med att tacka sin familj, sina lagkamrater och Leksands fans i inlägget:  

”Oavsett hur mörkt det här är så har jag på slutet ändå i ögonblick känt att jag vuxit in i situationen och förstått att det här kommer att bli en lång kamp. Utan det stöd jag har fått från min familj skulle jag aldrig ha tagit mig hit i den här processen. Dom har varit vid min sida från dag ett. För det enorma stöd från alla möjliga håll jag först på slutet insett omfattningen av känner jag en sån tacksamhet. Känner mig hedrad och lyckligt lottad att så många bryr sig. Allt det här, alla hälsningar och tifon, meddelanden på sociala medier och omtanke överallt ifrån har varit ett stort stöd när jag har känt mig som svagast. Tack. Och ett minst lika stort tack till all vårdpersonal som har tagit hand om mig. Ni är guld värd. Tack!”

Han berättar avslutningsvis i sitt inlägg att han har fått tillbaka matchtröjan som han skadade sig i, på annandagen 2018:

”Trots att det här har ställt mig inför utmaningar jag aldrig hade kunnat förställa mig så försöker jag varje dag att ta mig framåt. Jag har precis fått tillbaka matchtröjan jag hade på mig den där dagen. Den som sjukvårdarna var tvungna att klippa sönder. Nu är den ihopsydd och nästan som förr, precis som jag”, skriver han.

https://www.instagram.com/p/BxCcibOjpee/