Foto: Robin Nordlund
 Foto: Robin Nordlund

Jacob Markström Brynäs poängräddare

Publicerad
Uppdaterad
Timrå spelade stora delar av matchen som ett slutspelslag.
Men Brynäs JVM-målvakt Jacob Markström var på sitt allra bästa spelhumör och lurade Timrå på fjärde raka segern.
Trots stor överlägsenhet fick Timrå nöja sig med 3–3.
Brynäs och Timrå ligger kvar i ingenmansland en poäng efter Rögle på den åttonde slutspelsplatsen.
Brynäs blev rejält utklassade och får tacka två spelare för att det inte blev storstryk mot formstarka Timrå. Brynäsmålvakten Jacob Markström svarade för en lång rad fenomenala räddningar och Eero Somervuori höll sitt lag kvar i matchen genom två smarta mål – det andra, kvitteringen till 3–3, inprickat när 13 sekunder återstod av andra perioden.

Som en blixt

Somervuoris andra mål kom som en blixt från klar himmel i en period då Timrå varit förkrossande överlägset. Inom loppet av fem minuter vände hemmalaget 0–2 till 3–2 efter mål Fredrik Hynning, Kamil Piros och Tomas Skogs.
Brynäs agerade segt på isen jämfört med Timrås spelare som hela tiden drev på med stor energi. Men Brynäs styrka denna kväll var att de effektivt tog vara på Timrås misstag i egen zon.
Det var inte bara Jacob Markström som visade strålande form inför junior-VM, det gjorde även Timrås unga stjärnor Magnus Pääjärvi-Svensson och Anton Lander.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag