Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Inte så långt kontrakt om det inte känts rätt”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Linus Johansson blir Färjestad trogen.

27-åringen har skrivit på ett nytt treårskontrakt - med en utlandsklausul.

– Men jag räknar med att vara här en stund nu, säger centerstjärnan till klubbens hemsida.

Bara andra säsongen i Färjestad.

Men Linus Johansson har redan blivit något av motorn i klubbens offensiv. 27-åringen har fått C:et på bröstet och gjort 18 poäng på 32 matcher.

Under torsdagskvällens 4-3-förlust mot Brynäs kom de första uppgifterna om att Linus Johansson hade skrivit på ett nytt kontrakt.

Linus Johansson om nya kontrratet

Uppgifter som Färjestad bekräftade under fredagsmorgonen.

Kontraktet sträcker sig till 2023.

– Jag hade aldrig skrivit på ett så pass långt kontrakt om jag inte känt att det var rätt. Vi bygger något bra i Karlstad och Färjestad och jag trivs väldigt bra med klubb, stad, ledare, lagkamrater, fans och allt som är, säger Linus Johansson.

I det nya avtalet finns en utlandsklausul.

 – Jo det gör det. Men jag räknar med att vara här en stund nu. Jag har det väldigt bra där jag är, säger 27-åringen som anslöt från Djurgården inför fjolårssäsongen.

– Han har en ”out” mot utlandet, men spelar han i Sverige så spelar han i Färjestad BK. Det är helt klart, säger FBK:s general manager Peter Jakobsson.

https://twitter.com/farjestad_bk/status/1218079615845093377?s=20