Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Inte alls nöjd över att det blir godkänt”

Höjdpunkter: Leksand-Skellefteå.

Mardrömssviten är bruten. 

Leksand vände och vann med 3-2 och tog därmed första hemmasegern mot Skellefteå på 2000-talet.

– Vi har roligt på isen och det är nästan det viktigaste när det gäller att hämta upp matcher, säger hjälten David Rundqvist till Hockeypuls. 

Efter en mållös förstaperiod i Tegera arena lyckades Leksand ta ledningen i inledningen av den andra.

Oskar Lang hittade fram till Mattias Göransson, som skickade in 1-0 för hemmalaget mot Skellefteå.

Svaret från gästerna skulle komma snart.

Marek Hrivik åkte ut två minuter för hooking och Skellefteå fick chansen i spel fem mot fyra. Ett läge som de förvaltade på allra bästa sätt då Oscar Möller satte sitt första för säsongen.

Och med en minut kvar av mittenperioden såg Adam Pettersson till att försätta sitt Skellefteå i ledning 2-1.

Där och då var Leksand på väg mot förlust. Igen.

Faktum är att Leksand inför matchen inte hade vunnit en enda match hemma mot Skellefteå på 2000-talet. Men laget skulle äta sig in i matchen igen.

Leksand vann hemma mot Skellefteå

Sebastian Wännström kvitterade med sitt tredje mål för säsongen och i slutminuterna kom också segermålet då David Rundqvist skickade upp 3-2 i nättaket med en känslig backhand.

Målet godkändes efter videogranskning, till Skellefteåbänkens ilska. Målvakten Oskar Östlund var chanslös då han blev överkörd av två spelare precis innan avslutet och målburen var ur position då pucken gick in.

– Han blir överkörd, men samtidigt är det av egen spelare. Sen är ju frågan om han får en knuff eller inte, säger kommentatorn Lena Sundqvist och fortsätter:

– Tommy Samuelsson (Skellefteås tränare) är inte alls nöjd över att det där målet godkändes.

Segern var Leksands andra på lika många hemmamatcher den här säsongen och gästernas Jonathan Pudas var rejält besviken efteråt.

– Jag tycker Leksand vinner rättvist. Vi hade flyt som ledde, men vi tog inte tillvara på det. Vi slarvade bort det. Vi fick en gratischans fast vi spelade dåligt, men vi tog den inte, säger han till C More.

Segermålskytten David Rundqvist erkänner att han var långt ifrån säker på att målet skulle godkännas.

– När jag sköt såg jag att målburen var flyttad, så jag var lite tveksam. Men vi gjorde en bra match från start. En fantastiskt bra tredjeperiod som gjorde att vi vann. Vi gav oss fan på att vi skulle ut och vinna, säger han.

Nu väntar HV 71 på bortaplan för Leksand på lördag.

– Vi får fortsätta gnugga på. Det är ny match på lördag, det blir tufft och ett jäkla tryck. Men följer vi vår spelplan hoppas vi det går vägen, säger Rundqvist till Hockeypuls.