Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ingen har pratat med mig överhuvudtaget”

Viktor Stråhle.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Brynäs valde att sparka Peter Andersson och Viktor Stråhle inför ödeskvalet mot HV71.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Brynäs valde att sparka Peter Andersson och Viktor Stråhle inför ödeskvalet mot HV71.

Tränarna själva fick läsa om det i medierna på bussen hem från Oskarshamn i går kväll – och Viktor Stråhle har fortfarande inte fått något samtal från klubben.

– Det är ingen som har pratat med mig överhuvudtaget. Jag fick det här bekräftat på mejl i morse 06.56 när jag ställde frågan om det stämmer, säger Viktor Stråhle till HockeyNews.se.

SHL-klubben Brynäs tvingas kvala för att hålla sig kvar i den högsta divisionen. I en matchserie över sju matcher ställs den klassiska klubben mot HV71 med början på tisdag. Men då kommer varken huvudtränaren Peter Andersson eller hans assisterande Viktor Stråhle stå i båset. 

Peter Andersson bekräftade under gårdagen att han fick sparken från klubben under bussresan hem från Oskarshamn. 

– Ja, det stämmer. Han (ordföranden Jürgen Lorenz) har givit beskedet nu. Han ringde för ett par minuter sen, sa Peter Andersson. 

Men Viktor Stråhle fick det inte bekräftat förrän i morse, klockan 06.56, då han fick ett mejl – något tränaren ställer sig frågandes till. 

Stråhle hade inte haft någon kontakt med varken klubbens ordförande eller klubbdirektören Michael Campese. 

”Betvivlar det starkt”

– Jag fick ingen info om att jag hade fått sparken mer än via Aftonbladet och Expressen och alla tidningar. De gick via Peter och sa att jag blivit entledigad men ingen har pratat med mig och det är fortfarande ingen som ringt, säger Stråhle till HockeyNews.se och fortsätter:

– Jag vill inte säga så mycket mer om allt annat men det jag kan säga är att jag betvivlar starkt på att det är en spelargrupp som är emot oss. Så mycket kan jag säga.

Aftonbladet skriver att en duo med de två tidigare NHL-spelarna Nils Ekman och Josef Boumedienne är förstavalet för att ta över Brynäs inför kvalet. 

– Jag har egentligen inget att säga om den situationen. Jag känner mig lite obekväm i att sitta här i tv och prata om det, sa Nils Ekman till SVT om uppgifterna under lördagskvällen.

Boumedienne förväntas sedan få erbjudandet som sportchef i Brynäs, enligt uppgifter till SportExpressen.