Foto: Johan Bernström
 Foto: Johan Bernström

"Inga barn - så delar ut julklappar till fansen"

Publicerad

Först stoppade han mästarna.

Sen bjöd Julius Hudacek på en julafton.

– Varför? Det är ju jul! Då vill man vara snäll och dela ut julklappar, säger han till SportExpressen.se.

Efter förlängningssegern bjöds Örebropubliken i Behrn arena på ett oväntat extranummer.

Målvaktshjälten Julius Hudacek drogs runt på en snowracer, utklädd till tomte.

– Jag ville göra något nu när det var jul - funderade lite under dagen och tänkte att tomten måste vara perfekt att göra alla glada med.

Den slovakiske målvakten tog sina lagkompisar till hjälp för att förverkliga sin överraskning. 

Fick tomtemask i julklapp

– En timme före samlingen fick jag tag på Jonas Jalvanti. Han hade fått en tomtemask till julen, den fick jag låna. Sedan ringde jag Marcus Weinstock, han har ju två barn så de bara måste ju ha en kälke och det hade dem. Den tog han med.

– Sedan ringde jag en kille som säljer t-shirtar som det står Hudashow på. Han hade en ny kollektion, och skänkte några så jag hade lite julklappar att ge bort.

Men det var nära att det inte blev någon julklappsutdelning.

– Sedan var det bara vinna så att jag skulle få spexa lite, ha, ha. Man vet ju aldrig men jag ville verkligen vinna, både för poängen och för att kunna göra folk glada.

Nästa år – röd nos till Rudolf

När Martin Johansson prickade in 3–2 tio sekunder in i förlängningen åkte Hudacek raka vägen ut till båset och hämtade tomtemasken, snowracern och julklappssäcken.

– Jag har inga barn att ge julklappar till än så då showar jag och jag gärna ut klappar till fansen i stället.

Du fick lite hjälp också?

– Ja, Joonas Jalvanti fick vara Rudolf. Nästa år ska jag ta med en röd nos till honom, skrattar målvakten.

Hudacek hade skämt bort Örebropubliken med udda segerfiranden. Senast gjorde han macarenadansen tillsammans med fansen, och för några veckor sedan åkte han ärevarv på ismaskinen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag