Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Inavel har funkat tidigare i Färjestad”

Highlights: Viksten delad skytteligavinnare
Pelle Prestberg.
Foto: C More
Niklas Wikegård.
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Färjestad möblerade om i båset inför avslutningen av grundserien.
Foto: TOMMY PEDERSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Niklas Wikegård är tveksam till Färjestads förändringar i båset.

I C More säger experten att det blir en märklig situation för huvudtränaren Johan Pennerborn men tror också att förändringen kan lyfta laget.

– Inavel har ju funkat tidigare i Färjestad, så varför inte fortsätta med det?, säger Wikegård i tv-sändningen.

Redan inför Färjestads sista match i SHL stod det klart att laget kommer ställas mot Malmö i åttondelsfinal.

Klubbledningen agerade inför slutspelet i början av veckan när båda de assisterande tränarna Gereon Dahlgren och Peter Popovic fick sparken. In i deras ställe kom i stället klubblegendarerna Pelle Prestberg och Thomas Rhodin och förändringen diskuterades i C Mores studio inför lördagens match mot Örebro.

– Det är väldigt ovanligt. Jag är högst förvånad själv. Jag tycker det är ett svaghetstecken att man gör det här. Det kanske kom från spelarna, att det fanns något vi inte vet från utsidan, men det är väldigt ovanligt, säger experten Staffan Kronwall.

– Det är självklart att det kommer från spelarna. Man gör inte så här inför ett slutspel. Man har sagt att man vill ha till en förändring. Man hade ambitioner att komma kanske tvåa eller trea, nu kommer man åtta, det är ett jättefiasko, säger hans kollega Petter Rönnqvist.

Experterna om Färjestads tränare

C More-experten Niklas Wikegård var på plats i Behrn arena där Färjestad mötte Örebro under lördagen.

– Det är en mycket märklig situation, framför allt när man vet att Johan Pennerborn är en känslomänniska. Han har en lång relation med Gereon Dahlgren framför allt, säger Wikegård och fortsätter sedan:

– Det är märkligt, framför allt när jag vet att Pennerborn ska bära det här laget framåt med nya assisterande tränare. Är man inte som huvudtränare hundra procent med på uppgörelsen som har blivit påverkar man laget väldigt annorlunda.

Wikegård: ”Inavel har ju funkat tidigare”

Senare under sändningen av matchen konstaterar Wikegård också, angående klubblegendarerna som har klivit ner i båset:

– Som sagt var, inavel har ju funkat tidigare i Färjestad, så varför inte fortsätta med det?

Även Färjestads Victor Ejdsell kommenterade beslutet att byta assisterande tränare i C More.

– Lite förvånande var det väl ändå, vi har gått ganska bra på slutet. Men som lag har vi varit missnöjda med vår effektivitet och var vi ligger. Framför allt i ”special teams” har det inte lyckats och vi behövde göra någonting, säger han.

Färjestad vann matchen mot Örebro med 5-3.