Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan: ”Kokar i mig – det är under all kritik”

Oscar Sundh blev liggandes efter otäck tackling från Emil Larsson.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Oscar Sundh.
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Oskarshamns general manager Thomas Fröberg.
Foto: BILDBYRÅN
C Mores expert Johan Tornberg.
Foto: C More

Oscar Sundh fick en våldsam tackling och fördes till sjukhus.

Då rasar både Oskarshamns sportchef Thomas Fröberg och experterna i C Mores studio.

– Jag tycker det är rentutsagt bedrövligt, han som sköter det och ska visa det på jumbotronen borde gå en kurs och ärligt talat bli avstängd, säger Fröberg.

När Örebro besegrade Oskarshamn på hemmaplan kom allt eftersnack att handla om tacklingen som Oscar Sundh fick av Emil Larsson i slutet av matchen. Sundh blev liggandes orörlig innan han fördes av isen och åkte med ambulans till sjukhus.

Oskarshamns sportchef Thomas Fröberg säger att Sundh berättat för sin flickvän att han är okej men han rasar mot tacklingen från Emil Larsson.

– Hjärnskakning har han ju men man måste ju kolla så att han inte har någon blödning i huvudet. Får du en sådan ”blindside” påverkar det huvudet, när du inte har någon chans att se upp överhuvudtaget, säger Fröberg.

Thomas Fröberg rasar efter tacklingen

Vad säger du om situationen där Sundh blev tacklad?

– Det är bedrövligt, bedrövligt. Jag är rädd att jag säger för mycket för det kokar i kroppen inombords. Det kokar i mig ska du veta. Det är så illa, att vi inte ser situationen och att de inte visar en sådan situation, för vi vet vad utgången är. Det är en stor diskussion efteråt om vad som är rätt och inte rätt men domaren måste ha en chans att se när det är en sån ful grej. 

– Vi vill ju ha bort det här i svensk ishockey och så kommer det bara gång, på gång, på gång. Och så har vi inte en chans att se, utan situationsrummet ska se det dagen efter. Han kommer bli avstängd i morgon, det vet vi. Jag tycker det är rentutsagt bedrövligt, han som sköter det och ska visa det på jumbotronen borde gå en kurs och ärligt talat bli avstängd.

Fröberg fortsätter:

– Det är bedrövligt. Visa repriser kan du göra på en offside 3-4 gånger men du kan inte visa en sån här situation för att hjälpa domaren på vägen... Det är under all kritik.

Domaren förklarar beslutet

Även i C Mores studio delar man ut kritik och man riktar den mot domarna som tog beslutet att inte ens ge Emil Larsson en tvåminutersutvisning.

– Det är en jättedålig tackling av Emil Larsson som förstör hela kvällen och det blir inte ens utvisning, säger Niklas Wikegård.

Johan Tornberg håller med.

– Det här är inte okej någonstans i min bok och inte i någons bok tror jag.

Domaren Sören Persson berättade om situationen i C More.

– Vi bedömer att Örebrospelaren inte gör en uppåtgående rörelse. Huruvida tacklingen tar i huvudet kan vi inte avgöra på isen. Vi är fyra domare där ute som är överens, säger Persson.

– Vi får tyvärr ingen repris på jumbotronen, vilket är lite beklagligt. Det hade vi gärna velat ha.