Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Idiotiskt – det var riktigt dumt"

Chris Abbott med Le Mat-pokalen efter HV 71:s SM-guld. Foto: DANIEL MALMBERG
Chris Abbott. Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN

En sargsmäll satte stopp för Chris Abbotts hockeykarriär. 

Nu har 34-åringen berättat om traumat. 

– Jag var orolig för att jag skulle bli förlamad, säger Abbott till Jönköpings-Posten. 

Det var på en träning inför SM-finalserien mot Brynäs tidigare under året som HV 71-kaptenen Chris Abbott brakade rakt in i sargen och ådrog sig en allvarlig nackskada. I juli berättade han för SportExpressen att den aktiva spelarkarriären var över. 

– Det var för stora risker, och jag insåg att det finns ett långt liv även efter ishockeyn, sa Chris Abbott då. 

Det gör Abbott nu

Abbott har valt att bo kvar i Jönköping. Dels för sin rehabiliterings skull, men också för att han har fått en ny roll inom HV-organisationen. 

– Jag jobbar mest med J18- och J20-spelarna och är en typ av spelarutvecklare. Jag jobbar individuellt med spelarna, visar video och ger feedback. Det är en bra sak för mig att vara runt arenan och hålla mig sysselsatt. Jag älskar att jobba med juniorspelarna och få en chans att ge något tillbaka till organisationen och hockeyn i staden, säger Abbott till Jönköpings-Posten.  

I samma intervju berättar Abbott också om sargsmällen som satte stopp för hockeykarriären. 

"Det var idiotiskt"

– Jag visste direkt att något dåligt hade hänt. Som elitidrottare känner du din kropp väl. Just då var jag väl mest orolig för att jag skulle bli förlamad på något sätt. Det var en otrolig lättnad när jag kunde känna mina händer och ben, säger Abbott.  

I efterhand kan Abbott ångra att han inte agerade annorlunda när olyckan var framme. 

– Idiotiskt nog tog jag mig av isen på egen hand, jag ville inte lämna på bår. När jag sedan hörde hur pass allvarlig skadan var... Skadan var redan gjord och ingenting blev värre för att jag gjorde så, men det var riktigt dumt, säger Abbott.