I dag blir Huselius och Tallinder klara för spel

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
FÅR SPELA – TROTS ALLT. Linköpings Henrik Tallinder och Kristian Huselius stängdes av efter sexskandalen under Sweden Hockey Games och sparkades från klubben. Eftersom deadline för övergångar var 31 januari hade ingen chans att byta klubb – men i dag får de dispens av Ishockeyförbundets tävlingsnämnd för spel i den schweiziska ligan.
Foto: NILS PETTER

Tre Kronors skandalspelare Kristian Huselius och Henrik Tallinder fick i dag som väntat dispens för att kunna avsluta säsongen i Schweiz.

Tallinder har redan ett kontrakt med SC Bern som väntar på honom, erfar SPORT-Expressen.

Svenska ishockeyförbundet stängde av Tre Kronor-trion Kristian Huselius, Andreas Lilja och Henrik Tallinder efter sexskandalen med en 22-årig kvinna inför Sweden Hockey Games. Linköping sparkade Huselius och Tallinder och eftersom deadline för övergångar var 31 januari har de inte kunnat byta klubb. Men i fredags ansökte spelarna om dispens att få spela återstoden av säsongen i Schweiz. I dag lämnade ishockeyförbundets tävlingsnämnd det väntade beskedet att Huselius och Tallinder får spela i Schweiz. Spelarfacket Sicos Peter Hagbergh: – Dels juridiskt, dels rent arbetsrättsligt finns det inget som kunde stoppa en dispens. De står utan jobb och kan anta anställning i annat land och då finns det ingen grund i någon lag att hindra dem. Enligt uppgift till SPORT-Expressen har landslagsbacken Tallinder kommit överens med Bern om ett kontrakt för resten av säsongen.

Vill skriva kontrakt direkt

 För Huselius väntar också pengar och ett slutspel i Schweiz om han själv vill. Klubbar som Ambri-Piotta, Bern, Lugano och Genève har visat intresse och vill skriva kontrakt omgående, bara Huselius blir fri. Spelarnas agent Björn Rockström kommenterar: – Om de vill så får de spela hockey i Schweiz. Sen beror det på hur mycket pengar de kan få och om det är ett roligt lag i en trevlig stad.