Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”I bilen hem så sitter man bara och gråter”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: ROBIN NORDLUND / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: RONNY JOHANNESSON / KVP
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Sebastian Erixon letade sig under förra säsongen in på listan över de hundra spelarna som spelat flest matcher i elitserien och SHL genom tiderna.

Men nu är karriären över.

32-årige Erixon meddelar det känslosamma beslutet på Färjestads hemsida.

– Man har dragit i vartenda halmstrå som finns, men nu är balen tom, kommenterar Erixon.

Debuten skedde i Timrå IK redan 2006. Då var Erixon 17 år, och sedan dess har Erixon varit bestående i den svenska hockeyligan varje säsong, med undantag för 2011-2012, då han var i Vancouvers organisation.

Karriären började i Timrå IK, men den avslutas i Färjestad. Sedan 2015 har hans spelat för klubben och det var i december 2020, som sista matchen spelades, när han tvingades kliva av i segermatchen mot Rögle på bortaplan.

Det blir också känslosamt när han pratar om det.

– Man har dragit i vartenda halmstrå som funnits, men nu är balen tom och det finns liksom inga fler att dra i. Det är per i dag officiellt slut på min hockeykarriär, säger han till FBK:s hemsida och fortsätter:

– Det är så svårt att beskriva vad man känner, men enkelt förklarat så har ju livet vänts upp och ner för både mig och min familj efter skadan. Jag har ju haft hjärnskakningar förut i karriären, men där och då har man varit tillbaka efter några veckor. Tänkte väl lite så även den här gången, säger han. 

32-åringen berättar känslosamt hur sviterna efter hjärnskakningen fått en tung inverkan på hans vardag. 

– Du vet, en liten skitsak kan få mig att bli jättearg. Det har hänt när jag varit på väg att lämna på förskolan och i bilen hem så sitter man bara och gråter. Fan, det här är inte jag. Vad har jag blivit? Man skäms ju för att säga att det är skönt när man lämnat på förskolan för då vet man att det blir några lugna timmar. Förr såg man fram emot helgen för att hitta på saker – nu längtar man till måndag. Nä, det känns inget bra alls. 

Tycker alla frågor varit jobbiga

Sebastian Erixon har sedan den där bortamatchen mot Rögle i december 2020 fått tag emot massor av frågor. Och när lagkompisarna i Färjestad nu dragit i gång säsongen, så har frågorna kommit kring hans egen framtid. 

Nu kan han äntligen öppna upp sig, och berätta. Beslutet är fattat.

– Jag vet att alla frågar av ren välvilja, men det blir ju till slut jobbigt att svara på alla frågor. Inte så att jag behövt ljuga om något då mitt tillstånd är känt sedan tidigare, men det känns skönt att vi sitter här i dag och har den här pratstunden. Då är allt ute i luften och jag känner att jag inte behöver svara på mer frågor om det. Det jag sagt här får räcka helt enkelt, säger Sebastian Erixon.