Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllningen: ”Man märker vilken pondus han har”

Se höjdpunkter från matchen och volley-målet som fällde Leksand.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Martin Karlsson.Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

LEKSAND. Efter Ulf Samuelssons första match som huvudtränare för Leksand hyllas han av spelarna – trots förlusten mot Malmö.

– Uffe står för energi, säger Martin Karlsson.

Just energinivån var något kapten Karlsson tyckte var den största skillnaden.

– Som alltid när det blir en ny röst vill alla visa sig från sin bästa sida och överlag var det jäkligt bra energi. Alla ville vara med och delta och ge hundra procent. Sedan har vi en hel del powerplay som vi kan förvalta på ett bättre sätt, säger Martin Karlsson.

Vid varje power break samlade Ulf Samuelsson laget och gick igenom taktiska detaljer på ett annat sätt än Roger Melin gjorde under sin tid.

– Alla tränare är olika, Uffe står för energi och är väldigt aktiv där, säger Karlsson.

Kedjekamraten Fredrik Forsberg gjorde Leksands första mål på en retur där Leksand hade mycket trafik framför Oscar Alsenfelt i Malmökassen. En detalj som var annorlunda med det nya tränarteamet.

– Det kan nog stämma att vi gick rakare på mål. Målet jag gör… Det var längesen vi gjorde ett sådant med ett par tre spelare framför mål. Vi måste fortsätta med det och attackera mera, säger han.

Också i försvarsspelet var Leksand tuffare, men har mycket kvar att jobba med.

– Vi slarvade bort det, så kan man sammanfatta det. Vi får ta nya tag. Det känns tråkigt att det blir samma svar, men vi får kolla på vad vi kan göra bättre. Det är klart att vi kan förvalta ledningen bättre, säger Johan Fransson.

”Studsar utanför”

Han var inblandad i powerplay, en av detaljerna Ulf Samuelsson jobbat med.

– Vi behöver få till målen. Det studsar lite puckar utanför i stället för i mål. Jag tycker vi har bättre attacksinne nu än tidigare, men det känns svårt att säga att det var bra när vi inte gör mål. Men det var ett steg i rätt riktning. Vi hade några bra och något dåligt powerplay.

Just Johan Fransson, tillsammans med Patrik Zackrisson, är två av spelarna som värvats för att lyfta Leksand. I matchen mot Malmö vågade båda hålla i pucken på ett bättre sätt än på flera månader.

– Jag älskar att ha pucken. Det är det bästa jag vet, att ha den på bladet och försöka hitta lösningar. Jag försöker lösa problem och ge forwards mera tid, säger han.

Som back, vad betyder det att ha fått en så meriterad back som huvudtränare?

– Han har ju varit med om en del. Han har varit med om alla tänkbara scenarion och gjort allt man kan göra på en hockeybana. Det märks vilken erfarenhet han har och vilken pondus han besitter. Det finns många verktyg i den där lådan som vi kan få nytta av, säger Johan Fransson.

”Tacksam och glad att Malmö gett mig chansen”

Malmös Adam Brodecki bor i Stockholm, sov över hos farmor och farfar och fick skjuts till matchen av pappa. Hör honom berätta om uppladdningen.