Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllas stort trots premiärförlusten

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Djurgården föll tungt med 0-2 mot Frölunda under söndagseftermiddagen. 

Detta trots storspel från målvakten Mantas Armalis. 

– Det kändes bra att kunna stå upp och hjälpa laget, även fast vi förlorar, säger målvakten

Mantas Armalis, 28, återvände till Djurgården inför den här säsongen och fick också chansen i premiären.

28-åringen stoppade hela 40 skott under eftermiddagen och såg till att det dröjde hela vägen till slutet av den andra perioden innan Frölunda tog ledningen då Mattias Norlinder dundrade in pucken i powerplay.  

Djurgården gick sedan för en slutforcering och då kom det sista målet i tom kasse med 17 sekunder kvar av matchen. 

– Man vill vinna i slutändan, jag är besviken över att vi förlorar, säger målvakten som stundtals höll laget kvar i matchen. 

– Det var varmt där ute, även fast det inte var någon publik. Det kändes bra att kunna stå upp och hjälpa laget, även fast vi förlorar, säger Armalis. 

Roger Rönnberg: ”Väldigt imponerad”

Frölundatränaren Roger Rönnberg var imponerad av djurgårdsmålvakten. 

– Vi spelar snabbt och skapar mycket chanser. Sedan vet jag inte om det är vår effektivitet eller Armalis försvarsspel som gör att vi inte gör mer mål. Jag är väldigt imponerad av många av hans räddningar, säger Rönnberg på presskonferensen efter matchen. 

Svedberg petad 

På DIF-bänken satt Niklas Svedberg och såg på när en storspelande Armalis eventuellt kopplade ett grepp om förstaspaden. 

– Vi kände att Mantas var där vi vill att han ska vara så det kändes helt rätt att ställa honom i målet. Sedan är det två otroligt bra målvakter så det kommer att vara huggsexa om vem som står, säger djurgårdstränaren Robert Ohlsson om målvaktsituationen. 

Armalis själv välkomnar konkurrensen. 

– Svedberg är en riktigt duktig målvakt och vi gör oss själva och varandra bättre. Det är egentligen ingen ny situation för mig, man behöver två bra målvakter, avslutar Mantas Armalis.