Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Moraeus: ”Det slog ner som en bomb i våra liv”

Anton Karlsson: "Han har varit med oss".
Foto: BILDBYRÅN
Kalle MoraeusFoto: VILHELM STOKSTAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kalle MoraeusFoto: OLLE SPORRONG

Hela Sverige fortsätter att visa stöd för Tobias Forsberg.

Nu har Stiko Per Larsson, Johan Moraeus och Kalle Moraeus släppt en låt för att samla in pengar till hans rehabiliteringsfond.

– Jag ville skriva en låt till Tobbe och Filippa, om deras otroligt starka relation, säger Stiko Per Larsson till hockeysverige.se 

I december förra året drabbades Leksands Tobias Forsberg av en allvarlig nackskada i mötet med Almtuna – en skada som har gjort honom rullstolsburen och delvis förlamad.

Sedan dess har Hockeysverige dess stått enat i stödet till 31-åringen. den 17:e augusti möttes NHL-stjärnor och tidigare SHL-stjärnor i en välgörenhetsmatch för Leksandsprofilen.

– Det började nog med att vi visste att det skulle bli någon form av galamatch för hans fond och insamling i Mora. Det var någon i Mora som tog initiativ till att göra en match, säger Kalle Moraeus och fortsätter:

– Då var det någon av oss som knäckte idén till det här evenemanget men så började man genast tänka ”kanske till hela händelsen egentligen.” Vi har skänkt alla pengar av intäkterna för den här låten till den här insamlingen för Tobbe.

Matchen samlade in 700 000 kronor.

Alla intäkter går till stiftelsen

Nu släpper Stiko Per Larsson, Johan Moraeus och Kalle Moraeus en låt för att samla in pengar till hans rehabiliteringsfond.

– Vi alla har alltid gillat Tobbe och jag känner honom lite grann. Det är en väldigt bra grabb och ödet har slagit ner som en bomb i alla våra liv, säger Kalle Moraeus.

Låten heter ”Solen i mitt liv” och både Tobias Forsberg samt hans flickvän Filippa är med i videon.

– Jag har inte pratat med honom själv men han har tydligen sett videon i går kväll och var väldigt tagen av den. Han tyckte att den var väldigt, väldigt fin, det är vad jag har hört i alla fall, säger Moraeus.

40 000 spelningar på några dagar

Det har inte hunnit bli så mycket mer respons än?

– Jag vet i alla fall att det har blivit en raket på Spotify och det är jätteroligt. Att en sån här ideell sak och icke skivbolagshypead grej kan få ett sånt ordentligt avstamp som vi har. Vi har på några dagar 40 000 spelningar snart. Det är helt otroligt.

Stiko Per Larsson, Johan och Kalle Moraeus kommer även att fortsätta spela ihop efter den här låten.

– Då var det dessutom på det viset att vi tyckte att vi hade det så bra ihop så vi bildade ett band. ”STIKO och Moraeus”. Jag, Johan och Stiko Per Larsson. Vi kommer fortsätta skriva låtar och fortsätta existera som grupp. Det finns en personkemi där som är oslagbart.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=180&v=fII19Fdvo-o