Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllas: ”Han är lagets viktigaste spelare”

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Broc Little. Så stavas SHL:s hetaste spelare just nu. 

Under torsdagen stod han för två nya poäng när Linköping vann med 3–2 på övertid hemma mot Luleå. 

– Det går inte att blunda för att han är lagets viktigaste spelare, säger Olle Lycksell om Little till C More.

Två nya mål – eller två nya poäng om man så vill, under torsdagskvällen innebär att Broc Little gjort poäng i sex raka matcher för Linköping. 35 poäng på 38 matcher har det blivit för LHC-forwarden – klart bäst av alla spelare i lagen längst ner. I kväll kom dessutom båda målen i powerplay. 

– Det går inte att blunda för att han är lagets viktigaste spelare. Han är bra kväll efter kväll och han visade det i kväll igen. En jättebra kille, säger Olle Lycksell till C More efter matchen. 

Lycksell: ”Eloge till försvaret”

Dessvärre för Littles och Linköpings del så räckte inte hans två mål till tre poäng för Linköping. I stället var Littles båda mål kvitteringar. Och när den tredje perioden var till ända så var ställningen 2–2 mellan lagen, och det skulle krävas förlängning för att skilja dem åt – precis som i tisdags mot Brynäs.

Och precis som mot Brynäs senast så skulle Linköping dra det längsta strået i förlängningen. Under torsdagskvällen var det Olle Lycksells tur att kliva fram och avgöra.  

– Vi var effektiva i powerplay, vi gör båda målen (under ordinarie tid) där. Eloge till försvaret, säger han till C More efter matchen.