Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllas efter jättematchen: ”En otroligt bra målvakt”

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

JÖNKÖPING. Brynäs har kopplat ett järngrepp i matchserien mot HV71. På två matcher har de bara släppt in två mål.

Och unge målvakten Samuel Ersson storhyllas av lagkamraten Emil Molin.

– Vi har en otroligt bra målvakt i dag som vinner matchen åt oss, säger han.

2-1. 2-1.

Det har varit tajta matcher mot HV71 i inledningen av kvalet.

”Väldigt defensivt kompakta, det blir tufft att ta sig in där.” – så beskrev HV71's skyttekung Fredrik Forsberg motståndarna efter fredagens förlust.

Och Samuel Ersson är inne på lite samma sak.

– Man märker att det är mycket som står på spel och spelar lite safety first. Försöker att inte ge bort några målchanser, det blir någonstans att det inte händer så jäkla mycket. Det kanske är lite skott men det är mycket utifrån, man får jobba mycket genom trafik. Jag tycker ändå att så som vi spelar är det väldigt kul att stå där bak.

21-åringen Ersson har klivit in i kvalet med ett stort självförtroende och visat att det inte är mycket som kommer ta sig förbi honom.

– Vi har en otroligt bra målvakt i dag som vinner matchen åt oss. Det känns väldigt stabilt där bak, måste jag säga, säger Emil Molin.

Lite enklare att spela när man känner tryggheten bakom?

– Ja, det är imponerande. Vi försöker hjälpa honom så gott det går med att städa och ser han skotten då räddar han mycket. Han sprider ett lugn, både i omklädningsrummet och ute på isen. Det känns bra.

”Hålla oss coola – leva i nuet”

HV71 tog ledningen i matchen när Fredrik Forsberg chansade med ett långskott i en vändning och pucken studsade fel för Ersson.

Men sedan vände Brynäs.

– Det kändes som att de tryckte på rätt bra där i början och vi visste väl ändå någonstans att de skulle komma ut hårt och trycka på men jag tycker att vi hanterade det bra och någonstans känns vi coola matchen igenom och lyckas vända. Det är otroligt starkt. När vi väl får ledningen tycker jag att vi spelar smart och ger dem verkligen inget.

Är det lättare att komma in i matchen då?

– Absolut, det är mycket hellre en sån start än att man bara får stå och titta på och inte vara med i spelet så det 'är klart att det är skönt. Men någonstans igen är det att även fast det händer mycket så är det inte de här drömlägena som de får utan det är skott utifrån, mycket trafik. Det är kul att spela.

På måndag väntar nästa möte, den gången i Gävle.

Och Brynäs måste fortfarande ta två segrar.

– Det vet vi om. Det är en match i taget. Det kan bli en lång matchserie det här. Det kan vända väldigt fort så det är att hålla oss coola, leva i nuet, vi är nöjda med den här segern nu i kväll men sen är det bara att gå vidare.