Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HV71:s kris djupare – målvakten utgick

Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

HV71:s kris blir allt djupare. 

På torsdagen förlorade laget sin fjärde raka match.

Samtidigt utgick HV-målvakten Hugo Alnefelt.   

– Hugo gör en jättematch, men jag tror han fick vätskeproblem, säger HV:s tränare Stephan ”Lillis” Lundh i C More.  

Jönköpingslaget HV71 vill till varje pris undvika ett negativt kval – och ta chansen att kvalificera sig för ett slutspel. Om det ska ske måste HV71 börja vinna sina matcher, men laget ställdes inför en tuff uppgift då Skellefteå stod för motståndet i Husqvarna Garden. 

Efter en jämn första period skulle det dröja ända till den andra perioden innan matchens första mål kom. Ett tungt slagkott från Richard Hugg resulterade i 0–1, som och också var ställningen efter två perioder spelade. 

Möller utökade till 2–0

– Jag tycker vi är bättre nu än i den första perioden Vi trycker ner dem bra. De skickar mycket puckar när de är stressade, det ska vi utnyttja, säger Skellefteås Adam Wilsby i C More. 

Inför den tredje perioden utgick storspelande Hugo Alnefelt utgick. Jonas Gunnarsson klev in i målet i stället. HV krigade frenetiskt för en kvittering, men istället kom ytterligare en kalldusch. Oscar Möller överlistade Gunnarsson och fastställde slutresultatet 0-2. 

– Hugo gör en jättematch, men jag tror han fick vätskeproblem, säger HV:s tränare Stephan ”Lillis” Lundh. 

Målvakten utgick

HV71 skrev på Twitter efter matchen att målvakten drabbats av yrsel:

”Hugo Alnefelt mådde inte bra och kände yrsel i periodpausen mellan andra och tredje perioden och bröt därför matchen”, hälsar HV71:s doktor Jonas Kalman.

Skellefteå ligger på tredje plats i SHL, medan HV ligger näst sist. 

– Jag tycker vi gör en ganska dålig första period, men sen kommer vi upp bättre i andra och i tredje. Dock tycker jag att vi tog lite onödiga utvisningar, säger Arvid Söderblom, målvakt i Skellefteå.