Foto: Lars Andersson
 Foto: Lars Andersson

HV71:s glädjebesked: Almquist tillbaka

Publicerad

JÖNKÖPING. Glädjande besked för HV71 efter fredagens träning:

Backen Adam Almqvist är tillbaka efter sin skada och är nu spelklar till nästa kvartsfinal mot Färjestad.

Det bekräftar han för HockeyExpressen.se.

- Jag åker med till Karlstad, det ska bli kul, säger Adam Almqvist.

Adam Almquist missade de sista åtta grundseriematcherna och de tre första kvartsfinalen.

Men nu är han tillbaka.

- Jagär spel klar, sedan få vi se om jag är med i line upen., säger han.

Har du fått några indikationer på det?

- Ja, de har sagt att jag ska göramig redo. Jag har kört på bra i tre veckor, så jag känner mig i bra form.

Bäst i elitserien

Adam Almquist har gjort tre mål och åtta assist på 42 grundseriematcher. Framförallt så är han +16, bäst i HV och sjunde bäst i hela elitserien.

- Han har en riktigt stark säsong,hans plus minus talar för sig själv, det är fantastiskt. Det är en skicklig hockeyspelare, säger Ulf Dahlén.

Någon plats i laget vill inte Dahlén lova Almquist.

- Han är aktuell men vi gjorde en riktigt bra match senast så vi får se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag