Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HV71 rensar – fem spelare lämnar nu

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Säsongen är över och nu sker en vårstädning bland lagen i SHL.

I dag är det HV71:s tur att tacka av en drös spelare. 

Fem spelare har nu gjort sitt i Jönköping och bland den kvintetten märks framför allt Lias Andersson som gjorde stor succé efter sin återkomst.

I går meddelade IK Oskarshamn att elva(!) spelare tvingas lämna klubben och i dag fortsätter vårstädningen nere i Småland då det är HV71:s tur att inventera truppen.

På hemsidan meddelar HV71 att fem spelare definitivt lämnar klubben:

– Klart nu är att Christoffer Persson, Joakim Andersson, Markus Lauridsen och Nils Andersson lämnar HV71 och vi tackar dem för sina insatser i klubben och önskar lycka till framöver. Dessutom går Lias Anderssons lån ut och han är nu New York Rangers spelare, säger Johan Hult, sportchef i HV71 i ett pressmeddelande.

Lias Andersson återvände till HV71 för ett par månader sedan efter att ha blivit avstängd från spel i Nordamerika, och gjorde under sin tid med laget poängsuccé och tillhörde det absoluta toppskiktet i SHL. Nu återvänder alltså den förra JVM-kaptenen till New York Rangers och lämnar därmed SHL för andra gången på bara ett par år.

Diskuterar framtiden med sex spelare

Utöver de fem spelarna meddelar HV71 även att de för fortsatta samtal med sex spelare om framtiden:

– När det gäller Jonas Gunnarsson, Johan Johnsson, Oscar Sundh, Martin Thörnberg, Adam Åhman och Daniel Norbe så har vi en fortsatt dialog med dem om framtiden, säger Hult.